Nascuta pe 9 iulie 1943 la Bucuresti, Margareta Paslaru si-a deschis aripile catre arta in 1958, cand a debutat in muzica la Casa de Cultura Grivita Rosie, acompaniata de Paul Ghentzer. Trei ani mai tarziu, regretatul Liviu Ciulei o invita la o auditie la Teatrul Bulandra, inlesnindu-i astfel intrarea in teatru, iar in 1968, juriul international al Festivalului international Cerbul de Aur (aflat la prima editie) ii oferea Mentiunea Cerbul de Aur, confirmandu-i astfel statutul de stea a muzicii.

Desi a fost una dintre cele mai indragite cantarete din perioada comunismului  in 1983 a plecat in America, scrie Libertatea.

Dupa 1990, Margareta Paslaru s-a intors in tara, dar fiica sa, Ana Maria, a ales sa ramana peste Ocean si sa-si intemeieze o familie. Viata personala a Margaretei Paslaru a fost presarata de drame. in copilarie a suferit enorm din pricina divortului. Al doilea lucru care a marcat-o – la modul negativ – a fost moartea tatalui ei pe cand artista avea doar 18 ani.

Cantareata a explicat, cu ani in urma, ca tocmai din pricina faptului ca a suferit in copilarie si ca a simtit lipsurile acelei perioade vrea acum sa ajute copiii, dar si adulti defavorizati. De ceva vreme, este implicata in numeroase actiuni caritabile. Cu ele isi umple timpul de cand distanta a despartit-o de fiica ei, iar sotul, dupa 38 de ani fericiti impreuna, a plecat in lumea celor drepti.


Margareta Paslaru va implini duminica viitoare 74 de ani

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Nascuta pe 9 iulie 1946 in comuna 1 Decembrie din judetul ilfov, Angela Similea a fost cel mai mare din cei trei copii ai cuplului Petre si Gherghina Similea. Atractia pentru muzica a manifestat-o inca din copilarie, dar parintii nu au sustinut-o si intentiona sa urmeze Facultatea de Medicina. in timpul liceului, a fost “deturnata” insa de la acest traseu, dupa ce a fost descoperita de profesorul de muzica Marin Teofil. Primul succes l-a obtinut la Festivalul international Cerbul de Aur din anul 1970: Cerbul de Argint. Au urmat numeroase premii la festivaluri importante, aparitii la emisiuni de televiziune de mare succes, aparitii in filme si melodii care au ajuns rapid la inimile publicului si care au incantat generatii dupa generatii de romani.
Angela Similea si-a croit o cariera fabuloasa, dar n-a avut parte de o viata sentimentala pe masura. Cea mai lunga dintre casniciile sale – patru la numar – cu un om de afaceri olandez, Jan David Hilgen, a fost traumatizanta. in volumul cu caracter biografic “Angela – cantec si ruga”, artista povesteste cu lux de amanunte cum s-a desfasurat relatia ei tumultuoasa cu Jan: a dragoste la prima vedere ajunsa o casnicie toxica in care era umilita si care a durat 17 ani, pana in 1991.

In afara de Jan Hilgen, cantareata a mai fost casatorita cu Andi Constantin (electrician), cu Sorin Movileanu (chitarist) si cu Victor Surdu (om politic). A avut insa un singur copil, Sorin, conceput cu al doilea sot, Sorin Movileanu, dar adoptat de al treilea barbat al sau, Jan Hilgen.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si