In articol:
Drob de miel. Ingrediente:
– 1/2 carne macră de miel,
– 1 ficat,
– 2 rinichi,
– 2 plămâni, inimă,
– 3 ouă,
– 4 legături de ceapă verde,
– 2 legături de pătrunjel verde tocat,
– sare, piper, 1 ceașcă ulei
– prapurele de miel.
Citeste si: Pască tradițională cu brânză dulce: Rețeta uitată din bătrâni
Drob de miel. Mod de preparare:
Se fierbe carnea de miel separat, se taie bucățele foarte mici și se amestecă cu măruntaiele de miel fierte, spălate în apă rece și tocate cu mașina de tocat.
Citeste si: Ciorbă de miel, cea mai delicioasă rețetă pentru Paște
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se adaugă peste ceapă și verdeață tocate mărunt călite puțin in ulei.
Se adaugă și ouăle bătute bine. Prapurul se pune într-o tavă unsă bine, cu marginile ieșite afară din formă.
Citeste si: Omleta la cuptor. Secretul uneia dintre cele mai savuroase omlete
În prapur se pune amestecul făcut anterior. Tava se dă la cuptor și se coace la foc potrivit. Este gata făcută atunci când s-a rumenit ușor. Se scoate din tavă și se servește rece, tăiat felii, așezate pe frunze de salată verde. Dacă organele de miel sunt prea mici, se poate completa cu pipote și ficatel de pui.