Dronele special concepute sunt folosite de o companie australiană de biotehnologie pentru plantarea a o sută de milioane de copaci, în următorii doi ani. Este cea mai eficienta metodă găsită de specialiștii australieni pentru a preveni încălzirea globală.

Avantajele utilizării dronelor sunt în primul rând, să ne ofere amploarea plantării sau să creăm o soluție de plantare extrem de productivă, cu o singură persoană care plantează 800 de copaci pe zi, comparativ cu o dronă care plantează 40.000

de păstăi de semințe pe zi”, spune Andrew Walker, co-fondator.

Dronele pot salva planeta

Scăderea cantității de dioxid de carbon din atmosferă a devenit una dintre bătăliile cheie în combaterea schimbărilor climatice cauzate de gazele cu efect de seră.

”Reîmpădurirea are beneficii uriașe asupra ciclului carbonului. Are implicații uimitoare pentru biodiversitate și, în general, este un lucru foarte bun de făcut pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice”, spune Andy Pitman.

Citeste si: O dronă care efectua un transport cu țigări de contrabandă a aterizat în curtea unei femei din Suceava

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Principalul obstacol este însă cum să plantezi destui copaci, într-o perioadă scurtă de timp, în zone dificile. Profesorul Andy Pitman, un om de știință în domeniul schimbărilor climatice de la Universitatea din New South Wales, spune că este vital să acționăm rapid:

”Trebuie să reducem profund emisiile foarte repede și motivul pentru care trebuie făcut rapid este că nu am făcut-o în ultimii treizeci de ani”.

Dronele care plantează 800 de copaci pe zi

Dronele care plantează 800 de copaci pe zi

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Dezastrul din ultimii ani

Defrișarea pentru agricultură și creșterea numărului de zone rezidențiale au redus capacitatea arborilor de a capta carbonul, prin fotosinteză. De aceea, organizațiile din întreaga lume caută să planteze mai mulți copaci pentru a compensa această pierdere.

Citeste si: A început programul Rabla 2022. Cum poți să îți cumperi mașină nouă cu bani de la stat

Problema este că pentru a deveni eficienți, copacii trebuie să fie maturi.

Compania australiana care folosește pentru plantări dronele spune că aceasta este cea mai eficientă metodă, viabilă în timp.

Citeste si: Autoritățile vor introduce taxa auto sub o formă nouă în 2022. Guvernul vrea să penalizeze proprietarii de maşini vechi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si