Echipa “Asta-i România!” ajunge în nordul Moldovei, pentru a ne înfățișa un colț de Românie pe care puțini dintre noi îl cunoaștem, din Botoșani, satul Balta Roșie. Aici, timpul parcă stă în loc și nu se întâmplă niciodată nimic. Este o realitate care doare, unde peisajele și chipurile oamenilor par desprinse din ficțiunea unui roman despre zorii civilizației, acolo unde viața se duce de azi, pe mâine.

Ce se întâmplă în unul dintre cele mai sărace sate din Botoșani

Balta Roșie, unul dintre cele mai sărace sate ale Botoșaniului, unul dintre locurile țării, care nici nu apar pe hartă, și unde localnicii, de ani buni, trăiesc o viață foarte grea. Sunt atât de săraci încât pandemia e ultima grijă în casele lor, în care se face lumina cu lumânarea, iar pâinea de pe masă e mai importantă decât masca de pe față.

Citeste si: Orașul Braşov intră din nou în scenariul roşu. Ce restricții au fost impuse?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Sănătate e tot ce își mai doresc bieții oameni, care nu mai așteaptă demult drumuri mai bune, lumină sau apă. Locuri de muncă nu există, de medic sau școală nici nu poate fi vorba, iar  tinerii s-au dus unde au văzut cu ochii. Aici, sărăcia bate orice pandemie și face ravagii mai abitir decât orice virus, pentru că cei care au mai rămas supraviețuiesc așa cum pot, de la o zi la alta; chiar dacă își doresc, ei nu au cum să se spele pe mâini sau să schimbe masca de trei ori pe

zi, așa cum ni se cere tuturor. Un leu dat pe o mască înseamnă o pâine lipsă de pe masa, și încă o zi de foame.

Citeste si: Guvernul condus de Florin Cîțu adoptă azi noi măsuri de austeritate

Duminică, o nouă ediție a emisiunii ”Asta-i România”

Nu ratați o ediție impresionantă “Asta-i România!”, duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiune magazin prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si