Duminica, de la 14:30,  la ”Asta-i România!” îi cunoaștem și le ascultam povestile oamenilor din Periprava, județul Tulcea, una dintre ultimele fâșii de pământ, sau mai bine spus de nisip, înainte de vărsarea Dunării în mare. Sunt ultimii pescari lipoveni care și-au făcut casă pe o “insulă” uitată, la doi pasi de țărmul Ucrainei.

Localnicii din Periprava, județul Tulcea nu au drumuri, reţele de canalizare, apă potabilă, medici şi nici şcoli 

Înconjuraţi de ape, localnicii supravieţuiesc fără drumuri, reţele de canalizare sau apă potabilă, fără medici şi fără şcoli. Nu au unde să muncească, iar in 10 ani numărul locuitorilor Deltei a scăzut de la 14.000 la 10.000.

Citeste si: VIDEO- Ce faci în weekend, cu Ilinca Obădescu. Satul care a fost acoperit de ape

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Silviu Prigoană, următorul invitat la “40 de întrebări cu Denise Rifai”! “Nu totul mi se cuvine!”

Oamenii apelor care trăiesc în Periprava par “condamnați” să trăiască în paradis o viață deloc ușoară

Ca sa ajungi în inima Deltei singura legatură cu civilizația este catamaranul, călătorie pe care o poti face în 5 ore.

Aici regăsești patru sate ”aruncate” printre dune de nisip și canale de apă.  Pentru lipovenii născuți în acest paradis natural românesc barca este cea mai mare avere, iar magnificul răsărit de soare, o mângâiere pe chipurile lor senine ce sunt însă brăzdate și de cicatricile unei vieți grele. În Periprava, dacă nu pescuiești, mori de foame, o spun pescarii născuți în izolare, între apele care i-au ținut departe de bogățiile civilizație, dar și de nebunia lumii moderne.

Nu ratați duminica aceasta, o editie inedită “Asta-i România!”, începand cu ora 14:30, emisiune magazin prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si