Close sidebar
Close sidebar

După 50 de ani în care și-a așteptat execuția, un condamnat la moarte din Japonia a fost achitat

După 50 de ani în care și-a așteptat execuția, un condamnat la moarte din Japonia a fost achitat de acuzații și eliberat. Din păcate, bărbatul a dezvoltat probleme psihice majore ca urmare a dramei prin care a trecut, fără să fie vinovat.

Sorin Negru,

Iwao Hakamada, eliberat după 50 de ani


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un bărbat în vârstă de 88 de ani, care este cel mai longeviv condamnat la moarte din lume, a fost achitat de un tribunal japonez, informează BBC.

Citește și: Vladimir Putin avertizează Occidentul că va folosi arme nucleare dacă Rusia este lovită cu rachete convenționale

Iwao Hakamada, care se află în așteptarea execuției de mai bine de jumătate de secol, fusese găsit vinovat în 1968 pentru uciderea șefului său, a soției acestuia și a celor doi copii adolescenți ai lor.

Bătrânului de 88 de ani i s-a acordat recent rejudecarea procesului pe fondul suspiciunilor că anchetatorii ar fi implantat ilegal dovezi care au condus la condamnarea lui pentru crima cvadruplă.

Cea mai lungă "saga" din istoria proceselor din Japonia

Verdictul pune capăt uneia dintre cele mai lungi și mai faimoase "saga juridice" din Japonia.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini șocante din camera de hotel de unde s-a aruncat pe geam Liam Payne. Artistul a spart totul, masa era plină de droguri- antena3.ro

În 2014, Hakamada a fost eliberat din închisoare și a primit dreptul la rejudecare de către un tribunal japonez, după ce avocații apărării au arătat că ADN-ul din petele de sânge găsite pe hainele despre care se presupune că ar fi fost purtate de ucigaș nu se potrivește cu datele sale biologice.

De atunci bărbatul trăiește sub îngrijirea surorii sale, din cauza stării sale psihice deteriorate.

Rejudecarea procesului a durat alți 10 ani, iar verdictul final a fost dat joi dimineață. Instanțele japoneze puteau să decidă dacă Hakamada va fi scutit total de acuzații sau va fi spânzurat.

Din fericire, decizia a fost una favorabilă celui judecat. Hakamada este doar al cincilea condamnat la moarte căruia i se acordă o nouă judecată în istoria postbelică a țării asiatice.

Iwao Hakamada, în tinerețe

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI