Close sidebar
Close sidebar

Ea este Masha, ursoaica din Ucraina refugiată la Sanctuarul din Zărnești

Se spune că animalele simt atunci când ceva rău urmează să se întâmple. De exemplu, câinii pot simți dezastrele naturale, cum ar fi un cutremur. În ceea ce privește teama acestora de eventuale zgomote puternice, știm bine că aceste animale domestice sunt înspăimîntate și de artificii sau petarde.

Laura Macovei,

Pe timp de război, atât oamenii, cât și animalele, suferă în același fel

[Sursa foto: Facebook/ AMP Libearty]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Poate e greu de crezut însă, în vremurile de acum, alături de sufetința oamenilor se află și urșii. 

Animalele din zonele bombardate de ruși în Ucraina sunt condamnate la moarte dacă oamenii nu apucă să le salveze. Multe necuvântătoare au rămas captive în clădirile bombardate. Cu toate acestea, locuitorii și voluntarii din alte țări fac însă tot posibilul să le scoată din țară. 

După 22 de ani la circ, într-un sanctuar din Zărnești

Masha, o ursoaică din Ucraina, a primit a doua șansă la viață, în sanctuarul din Zărnești, după ce o asociație pentru protecția animalelor a adus-o în România. Până acum, Masha a trăit 22 de ani într-un circ.

A ajuns în atenția unei asociații de protecția animalelor de la noi din țară cu mult înainte să înceapă războiul în Ucraina. După ani de chin, ar fi trebuit să își găsească libertatea în sanctuarul de urși de la Zărnești la începutul lunii martie, dar războiul a împiedicat transferul.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Joe Biden, vizită în Polonia, la doi pași de granița cu Ucraina

„Masha este oarecum un simbol al refugiaților Ucrainei pentru că în timp de război și animalele și oamenii, toate creaturile, suferă în același fel. Era atât de spreiată și de stresată și după 20 de ore de transport încât se bălăngănea pe picioare, se dădea cu capul în dreapta și în stânga.

Din fericire, după o noapte de odihnă în fânul proaspăt, s-a simțit în siguranță și am putut a doua zi de dimineață să îi deschidem portița. A văzut pentru prima dată în viața ei iarba, a pășit pe iarbă, s-a oglindit în piscină și a văzut pentru prima dată în viața ei alți urși”,  a declarat Cristina Lapis, fondatoarea Sanctuarului de Urși de la Zărnești. 

Operațiunea a fost una dificilă

„A fost un moment în care aproape că nu mai speram că o putem salva. A fost destul de greu să o aducem după ce pe 1 martie când trebuia să vină s-a anulat totul din cauza războiului. Ea a fost într-o zonă în care nu au fost bombardamente până acum, dar au fost la vreo 40 de km lângă ea”, a mai spus și Paula Ciotloș, vicepreședinte Asociația Milioane de Prieteni. 

Citeste si: Ora de vară 2022: Cum ne afectează sănătatea această schimbare de oră?

În total, la Sanctuarul din Zărnești sunt în acest moment 117 urși.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI