Mirela Tanc predă limba și literatura română de mai bine de 20 de ani iar anul trecut, metodele sale de a-i învăța pe cei mici i-au fost răsplătite printr-o recunoaștere internațională. Face parte din  galeria celor mai buni profesori din lume, în top 50 Global Teacher Prize sau Oscarul în Educație. 

Mirela Tanc este în top 50 cei mai buni profesori din lume

” Eu cred că este metoda firească pe care și-o poate adapta fiecare profesor și pe care o predau la cursul ”Cum să  ne adaptăm la noul stil pe placul copiilor”. Am descoperit pasiunile elevilor mei și le folosesc în predarea mea, la începutul fiecărui an le ofer copiilor un chestionar în care aflu ce le place și ce nu le place și aceste informații le folosesc în ceea ce fac la școală”, a spus Mirela Tanc.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis va efectua o vizită de lucru în Republica Elenă

Când vine la clasă, copiii o privesc pe Mirela Tanc cu zambetul pe buze. Nici nu ai  zice că  începe cursul de limba romană, atât de relaxati sunt elevii. Orele ținute de ea sunt cu totul deosebite. Folosește imaginația, creativitatea micutilor și chiar jocurile online pentru a -i învăța cele mai grele concepte.

Profesoara folosește metode inedite de predare

”Concepte grele cum este caracterizarea directă sau indirectă am învățat-o cu ajutorul  jocului mycraft personaje, așa cum se creează acolo personaje, așa cream și noi textele literare. Ceea ce le place mult mai mult și ințeleg mult mai bine”, a spus profesoara.

Astfel lecțiile  par o joacă  iar  elevii   învață  mult mai ușor.

” Încerc atunci când învățăm noțiuni noi să-și imagineze, îi pun să închidă ochii și să vizualizeze sau să deseneze și altfel învață lucruri noi”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: Cu ocazia Zilei Naționale a României, Ministrul de Externe ucrainean a transmis un mesaj: ,,Ucraina prețuiește mult sprijinul ferm și solidaritatea României''

Iar elevii abia așteptă orele doamnei profesoare, deoarece ei știu că părerea lor contează  iar frica de a greși dispare.

Elevii asistă cu plăcere la orele doamnei profesoare

” Mie îmi place că ne dă voie să vorbim liber și ne dă foarte mult curaj de a vorbi și foarte multă activitate interesantă”, a spus o elevă.

Citește și: Un român a sărbătorit ziua de 1 decembrie sărind în mare

” Ea nu ne sperie, dar unii profesori ne cam fac să nu ridicăm mâna”, a spus un alt elev.

Datorită spiritului său inovativ dar și al rezultatelor excepționale obținute de elevii săi, Mirela Tanc a fost decorată, anul trecut, de către Președintele României, cu Ordinul Meritul pentru învățământ în grad de Cavaler.

Decoratie pe care le-a  prezentat-o și copiilor la  școală.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: „Dacă ai sub 5.000 de euro pe lună, ești sărac!” Cristina Șișcanu, pusă la zid de internauți după declarațiile controversate despre pragul sărăciei în România- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Astfel Mirela Tanc a devenit un exemplu pentru colegii săi care au învațat să fie la rândul lor mai creativi cu  elevii, indiferent de materiile pe care le predau.

”Am învățat foarte multe de la dânsa iar la finalul cursului am fost încântată de ce am reușit să obțin din experiența dânsei”, a spus Gabriela Hodișan- profesoară de matematică.

O experiență de ani întregi petrecuți la catedră și de dragoste pentru această profesie, de a modela caractere și totodată de a plămădi viitorul României. 

La mulți ani România!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si