Close sidebar
Close sidebar

Ecaterina Andronescu promite revoluție în Educație! "Ce am făcut din 2011 încoace?!"

Romania nu are un sistem educational care sa vina in sprijinul tuturor elevilor. Aceasta este concluzia la care a ajuns chiar ministrul Ecaterina Andronescu, la scurt timp dupa ce presedintele Iohannis a initiat proiectul "Romania Educata". Sefa de la educatie crede ca mai importante sunt rezolvarea situatiei scolilor profesionale si a bacalaureatului diferentiat.

G.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ambele au rol de a-i ajuta pe elevii care nu urmaresc, neaparat, continuarea studiilor universitare.

În ambele tipuri de bacalaureat, elevii au posibilitatea de a alege o mare parte din probe, dintr-o lista predefinita de optiuni disponibile, în functie de specializarea de studiu
Absolventii rutei teoretice/vocationale care nu promoveaza bacalaureatul teoretic au posibilitatea de a intra într-un program de pregatire aditionala similar cu cel oferit elevilor din filiera profesionala care urmaresc obtinerea unui bacalaureat teoretic"

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Variantele sunt luate in calcul si de catre ministrul Educatiei, care recunoaste ca sistemul actual, cu un singur tip de bacalureat, afecteaza piata locurilor de munca.


Un alt paragraf al proiectului prezidential presupune incurajarea copiilor, inca din scoala, sa isi dezvolte abilitatile, atat in sfera teoretica, dar mai ales in cea practica.

Presedintele Iohannis a propus si schimbari majore la examenele de sfarsit de gimnaziu, dar si la nivelul administratiei scolare, inclusiv desfiintarea inspectoratelor scolare.

Numarul scolarilor a scazut dramatic in mai putin de 20 de ani. De la inceputul anilor 2.000,

cand in sistem erau inregistrati 4 milioane 200 de mii de elevi, astazi sunt mai putin de 3 milioane.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI