Close sidebar
Close sidebar

Efectele pandemiei. Țara europeană cu sute de mii de muncitori români intră oficial în recesiune

Economia britanică a înregistrat cea mai mare scădere a economiei între aprilie și iunie, măsurile de restricții din cauza pandemiei împingând țara în recesiune oficială.

Alex Dumitrescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Economia a scăzut cu 20,4% comparativ cu primele trei luni ale anului, potrivit BBC.

Cheltuielile gospodăriilor s-au scufundat pe măsură ce magazinele au primit ordin să se închidă, în timp ce producția și construcțiile au scăzut.

Toate acestea au împins Marea Britanie în prima recesiune tehnică- definită drept două trimestre de declin economic- din 2009.

Oficiul Național pentru Statistică (ONS) englez a anunțat că economia a revenit în iunie, deoarece restricțiile guvernului asupra circulației au început să fie ridicate.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Jonathan Athow, statistician adjunct a declarat că „În ciuda acestui fapt, produsul intern brut (PIB) din iune rămâne încă sub nivelul său din februarie, înainte de începerea pandemiei”.

Marea Britanie, oficial în recesiune

ONS a anunțat că prăbușirea producției a fost determinată de închiderea magazinelor, hotelurilor, restaurantelor, școlilor și a atelierelor de reparații auto.

Sectorul serviciilor, care alimentează economia, a suferit cea mai mare scădere trimestrială înregistrată.

Întreruperile din fabrici au dus la cea mai lentă producție de mașini din 1954.

Declinul economic s-a concentrat în aprilie, în mijlocul măsurilor de restricție.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI