Sunt mulți astfel de prestatori de servicii pe piața de profil. Aceștia se ocupă cu efectuarea de  foraje puturi de diferite adâncimi. Pentru fiecare adâncime a apei sunt necesare echipamente diferite. Firmele dispun de echipamente suficiente și resurse ideale pentru ca apa să nu ajungă la destinație cu impurități. Totuși, trebuie să știi că adâncimea apei este cea care dictează nivelul impurităților găsite în apă.

Citeste si: Localitatea din Romania in care oamenii nu au apa potabila de peste doi ani de zile. "Toata apa din fantani miroase a hoit!"

Echipamente corespunzătoare pentru ape de adâncime mică, medie și mare

Puțurile sunt doar de două tipuri: de mică și mare adâncime. Acest lucru înseamnă că apa este diferită, respectiv mai curată sau nu. Obținerea apei din puțurile de adâncime mică este foarte simplă și nu necesită prea mari bătăi de cap, însă impuritățile ajung mult mai ușor în lichid. Din cauza acestor impurități apa devine contaminată și nesigură pentru consum.

Adâncimea mare a apei face imposibilă contaminarea acesteia. Impuritățile organice nu pot ajunge în apă și astfel devine mult mai sigură pentru consum. Cu toate acestea, procesul de extragere a apei este mai dificil, dar nu imposibil pentru profesioniștii din domeniu.

Obținerea apei prin foraj este specialitatea firmei, având echipamente și dispozitive specifice pentru un rezultat ideal.

Forajele de apă necesită două sisteme diferite ce pot varia în funcție de zona unde se va lucra și de litologia solului. Una din tehnici se axează pe forajul hidraulic rotativ cu circulație de fluid- o tehnică puțin utilizată la noi în țară ținând cont de complexitatea sa. Sistemul se utilizează la solurile moi și medii, ca argila, nisipul și pietrișul.

Acestea sunt întâlnite des în România, iar sistemul utilizat este mai util.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Citeste si: Ce sunt sapele de foraj și care este utilitatea lor?

Pentru solurile dure și semi-dure precum granitul, marmura, roca, sau calcarul este necesar forajul uscat cu ciocan de fund. Un sistem relativ nou pe piața din România și foarte complex, forajul uscat cu ciocan de fund permite ca în orice moment al execuției să fie vizibilă litologia solului.

Obțineți mai multe informații despre procedura de forare înainte de a semna un contract cu o firmă prestatoare de astfel de servicii. Descoperiți informații cu privire la executarea forajelor, echipamentele folosite, avantajele și dezavantajele fiecărui tip de foraj. În acest fel, veți putea stabili care se potrivește mai bine cu bugetul și dorințele voastre. Cert este că înainte ca forajul să fie executat, firma va constata litologia solului, iar mai apoi se stabilește sistemul de foraj. În funcție de zona unde se află puțul, unde se dorește apa și adâncimea puțului se va opta pentru un anumit sistem.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Rezultatul forajelor este unul foarte mulțumitor în ciuda complexității sale. În plus, are durată de viață lungă, deci investiția merită.

Citeste si: Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti cumperi o casa la tara?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si