„M-am nascut intr-un satuc de langa Oradea. Nu-s de aici, din zona. Dar la 19 ani m-a batut primul gand sa plec din tara. Nu am reusit chiar atunci, ci abia la 27. Deja eram insurat si cu copil”, si-a inceput barbatul povestea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De muncit, a muncit prin cazinourile din Romania, calcandu-le, pe rand, pe cele mai selecte cu putinta. A fost crupier si asa si-a cunoscut si sotia. ”Invatasem cam tot ce puteam invata! Stiam foarte bine aceasta meserie amandoi, asa ca ne-am dat seama ca tot ceea ce ne mai lipseste este sa facem bani. De aceea am ales sa plecam din tara, ca altfel nu ne batea niciun gand sa parasim Romania... Asa ca in 2000 am plecat, prima data in Singapore. Si de aici a inceput pelerinajul nostru. In 2002 lucram prin Africa, iar in 2003 am inceput joburile pe vase de croaziera. Si asa m-am plimbat peste tot in lumea aceasta. Sa va spun cateva locuri pe unde am umblat? Caraibe, Argentina, Brazilia, Uruguay, Statele Unite, Maroc, Israel, Grecia, Rusia, Spania, Anglia, Malaezia, Thailanda, Mexic... Am enumerat asa, cateva, ca sa intelegeti ca am fost chiar peste tot”, a continuat Lucian.


In 2015 s-a oprit. Brusc si curajos! A zis ca este timpul, pentru el, sa se intoarca acasa. Vizitase cu ceva vreme in urma Valea Ariesului si i-a ramas sufletul aici. A decis cu sotia sa isi cumpere un petic de teren si a inceput sa construiasca o pensiune. Nu i-a fost greu sa intre in circuitul turistic pentru ca experienta anilor petrecuti doar in compania turistilor i-au fost de folos.
Asta ca sa nu mai vorbim ca plimbatul prin lume l-a ajutat sa cunoasca patru limbi straine: engleza, franceza, germana si italiana.
Cand si-a botezat pensiunea din Vartop, s-a inspirat de la varful Piatra Graitoare din apropierea locatiei, un pisc pe care se afla o ditamai piatra despre care legenda zonei spune ca... iti raspunde la tot ce o intrebi. De fapt, s-ar produce un soi de ecou, atunci cand strigi inspre piatra cu pricina.

Lucian nu regreta jobul de mii de euro pe care l-a lasat in urma pe vasele de croaziera, singura tristete fiindu-i provocata de faptul ca sotia inca munceste acolo si o vede destul de rar, iar fiul, in varsta de 19 ani, vine la el in vizita doar in vacante.
Asa ca se dedica micii lui afaceri din varf de munte, gateste, sparge lemne, face curatenie se ocupa de aprovizionare si isi imparte timpul liber in compania Ritei, o catelusa Doberman absolut splendida care, de curand, a devenit mamica a noua puiuti.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si