Close sidebar
Close sidebar

Elena Băsescu riscă dosarul penal după ce și-a fotografiat buletinul de vot

Elena Băsescu riscă un dosar penal după ce a fotografiat buletinul de vor și l-a publicat pe Internet.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Elena Băsescu a votat Partidul Mișcarea Populară, condus de tatăl său și a postat imaginea pe un site de socializare cu textul #inthenameofthefather (în numele tatălui). Imaginea a fost publicată duminică, înainte de finalul votului pentru europarlamantare.

Elena Băsescu ar putea avea probleme din cauza gestului său, pentru că fotografierea și publicarea biletului de vot reprezintă infracțiuni. În România, votul este secret, iar fotografirea buletinului în timpul exercitării dreptului de vot se pedepsește cu o amendă cuprinsă între 600 și 1.000 lei.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: Adrian Alexandrov îşi vinde la reducere vila din Corbeanca! Vezi cât a lăsat din preţ logodnicul Elenei Udrea!

Publicarea și distribuirea fotografiei pe rețelele de socializare ține de încălcarea confidențialității votului și se pedespește cu amendă. Dacă fapta a fost comisă de un membru al biroului electoral aș secției de votare, pedeapsa este închisoare de la 6 luni șa 3 ani sau amendă, precum și interzicerea exercitării unor drepturi.

Nu doar Elena Băsescu a încălcat legea atunci când și-a publicat buletinul de vot ci și Victor Ponta, care a făcut exact același lucru. De altfel, rețelele de socializare au fost pline de imagini din interiorul cabinelor de vot.

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI