"România este a patra țară cu cel mai mic şomaj din Europa, cu o rată de 5% în scădere (iulie). Deci este nevoie de forță de muncă! 

Mă gândesc că în penitenciare sunt vreo 23.000 de deținuți care au dreptul legal să muncească, dar nu prea au unde. Spre exemplu, la penitenciarul Târgșor, conducerea a reușit să găsească de lucru pentru un număr important dintre cele aproximativ 500 care sunt aici, şi fac mari eforturi în continuare pentru a aduce angajatori. 

Interesul este al tuturor: condamnații câștigă zile, care se scad din pedeapsă, şi chiar şi bani, iar penitenciarul primeşte o parte din salariul celor care lucrează, sume care pot fi folosite la îmbunătățirea condițiilor de detenție, în folosul deținuților şi al propriilor angajați.

Citeste si: Elena Udrea, mesaj din închisoare: "Vreau să cer și eu să fiu considerată nebună"

Problema este că cererea de forță de muncă din penitenciare este mică.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Fie cei care ar avea nevoie nu cunosc această posibilitate, fie sunt reticenți în a angaja deținuți, ceea ce eu afirm că este nejustificat.

Deținuții sunt mai disciplinați şi mai motivați să muncească.

În plus, s-a constatat că recidiva este mult mai mică în rândul celor care au muncit pe timpul detenției. Ceea ce arată că reabilitarea se face mult mai eficient prin muncă decât prin statul degeaba, claie peste grămadă, în camere insalubre ani de zile!", este mesajul transmis de Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook, din spatele

gratiilor.

Elena Udrea schimbă legea din legea din spatele gratiilor. Ce a cerut blondă pentru mamele din penitenciare

O postare a Elenei Udrea de pe rețelele de socializare, în care a criticat modul în care Penitenciarul Târgşor dorea să îi impună să îşi vadă copilul, respectiv printr-un geam separator ar putea duce la o schimbare. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi chiar ia în calcul să solicite Ministerului Justiţiei modificarea actualei legislaţii de executare a pedepselor, dar şi alinierea la normele europene.

Avocatul Poporului a solicitat directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor ca vizitele deținuților cu copii minori să se desfășoare fără dispozitiv de separare, în situațiile în care nu există motive temeinice care să nu permită acest lucru.

Citeste si: Neașteptat ce face Adrian Alexandrov cât Elena Udrea este după gratii. Gestul bărbatului a uimit pe toată lumea

"În funcție de răspunsul administrației, o să iau în calcul sesizarea Ministerului Justiției pentru modificarea legislației actuale", a afirmat Renate Weber pentru jurnaliștii de la   inpolitics.ro, menționând că totul ține doar de dorința protejării copiilor cu părinți în închisori. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La scut timp după ce a aflat de demersul Avocatului Poporului, fostul ministru al Turismului Elena Udrea a transmis prin intermediul rețelelor de socializare un mesaj de mulțumire. 

"Mamele din penitenciarul Târgușor, sigur și din celelalte penitenciare, îi mulțumesc Avocatului Poporului. Speră că implicarea doamnei Renate Weber va duce la rezolvarea regulii absurde şi anume care oprește copiii deținutelor să își poată întâlni mamele, să le poată îmbrățișa, să poată fi mângâiați, ținuți în brațe, sărutați și alinați de cele care le-au dat viață.Așa cum spuneam, ca să îndreptăm lucrurile greșite pe care le întâlnim în toate domeniile la tot pasul, este necesar să se găsească doar bună intenție și o minte deschisă",  a scris Elena Udrea într-o postare pe Facebook.

Citeste si: Adevărul din viața intimă a Elenei Udrea. Cine este bărbatul celebru alături de care se iubea într-o Dacie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si