Close sidebar
Close sidebar

Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis după tragedia din Odorheiu Secuiesc! Internatul din Harghita s-a dărâmat sub ochii copiilor

S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă după tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Un perete exterior al internatului s-a prăbușit peste elevii care erau cazați.

Madalina Grigore,

Elevii cazați în internat au văzut pereții cum se crapă dar nu au mai putut să iasă. David, băiatul din interat a fost conștient până în ultimul moment


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tragedie la internatul catolic din Odorheiu Secuiesc, Harghita. 4 din 97 de elevi ai școlii internat au fost prinși sub dărâmături, când un perete al clădirii s-a surpat și a căzut cu tot cu etaj, ducând la un morman de moloz. 

În dărâmături au fost prinse 4 victime, 3 fete și un băiat. Alarma a fost dată de un pompier care se afla prin zonă în timpul liber. Bărbatul a auzit zgomotul din momentul prăbușirii si a văzut norul de praf. A sunat imediat la 112.

Elevii cazați în internat au văzut pereții cum se crapă dar nu au mai putut să iasă.

David, băiatul din interat a fost conștient până în ultimul moment

Elevii cazați în internat au văzut pereții cum se crapă dar nu au mai putut să iasă

A fost o misiune dificilă pentru pompierii ajunși la fața locului.

Întâi au scos o fată, prima victimă, conștientă, care a fost dusă la ambulanță. A doua victimă era în stare de semiconștiență, i s-au acordat îngrijiri medicale.

A treia fată a fost scoasă în stare de inconștiență, în stop cardiorespirator. I s-au aplicat manevre de resuscitare, a răspuns acestora, dar a rămas în comă. Tânăra a fost transportată ulterior la spitalul din Târgu Mureș.

Citește și: Ce scrie presa maghiară despre tragedia din Harghita. "Guvernul de la Budapesta a plătit o parte din renovarea liceului Tamasi Aron"

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Elevii cazați în internat au văzut pereții cum se crapă dar nu au mai putut să iasă. David, băiatul din interat a fost conștient până în ultimul moment

Toate fetele erau la etajul superior. Cea de-a patra victimă, un băiat de 17 ani, a fost scos mult mai târziu de sub dărâmături.

Se afla la demisol când s-a prăbușit clădirea. După protocolul de 45 de minute de resuscitare, adolescentul a fost declarat decedat.

Pompierii au intervenit pentru a îndepărta cărămizile și molozul, la anumite perioade de timp făceau liniște pentru a auzi zgomotele care ar fi putut indica găsirea lui David.

O mare parte din copii nu se aflau în clădire. Zidurile s-au prăbușit după ora 16:00 când copiii nu erau în clădire.

Citește și: Tragedie în Odorheiu Secuiesc! David, un tânăr de 17 ani a încetat din viață, după ce a fost scos dintre ruinele căminului

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Fratele unuia dintre copiii internați spune că fetele au sesizat că pereții încep să devină fragili și că încep să se crape și au anunțat imediat pedagogul.

S-ar fi întors să vadă ce se întâmplă dar devenise prea târziu.

Cel mai probabil a fost vorba despre o probabilă prăbușire din cauza lucrurilor care se efectuau de către o firmă autorizată, care trebuia să refacă scurgerea- canalizarea dar și sistemul de colectare al apelor pluviale în zona clădirii.

Administrația locală susține că această clădire nu făcea parte din cele cu risc seismic, deși este o clădire foarte veche. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI