Secretarul Comisiei pentru invatamant a Camerei, deputatul PSD Mihaela Hunca, a anuntat ca se propune dezbaterea publica pentru introducerea unei probe sportive obligatorii la BAC si cresterea numarului de ore de sport in fiecare ciclu de invatamant.

Hunca organizeaza aceasta consultare publica la nivel national, in calitate de initiator, asupra propunerii legislative privind „cresterea numarului de ore de educatie fizica si sport in fiecare ciclu de invatamant si introducerea probei practice de evaluare a competentelor motrice ca disciplina obligatorie a examenului de bacalaureat, in vederea dezvoltarii sportului de masa”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, in noua abordare legislativa se prevede majorarea timpului alocat activitatilor sportive la nivelul invatamantului preuniversitar si universitar, precum si diversificarea acestora pentru toti copiii si tinerii din Romania care urmeaza o forma de invatamant.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Initiativa legislativa are in vedere promovarea unei strategii pentru dezvoltarea sportului de masa si pentru a determina tinerii sa se implice in activitati sportive, se arata in comunicatul citat, unde se mentioneaza, de asemenea, si faptul ca majorarea numarului de ore de sport la toate nivelurile de invatamant din Romania va contribui la cresterea bazei de selectie pentru sportul de performanta.

La consultari sunt invitati sportivi de performanta, membrii Comitetului Executiv al COSR, presedinti ai federatiilor sportive nationale, reprezentanti ai organizatiilor de parinti si elevi, ai asociatiilor si fundatiilor care promoveaza activitatile sportive, profesori universitari si specialisti

in diferite ramuri sportive, conducerile Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului Tineretului si Sportului, Ministerului Sanatatii, Ministerului Apararii si reprezentanti ai societatii civile.

Evenimentul este organizat, potrivit sursei citate, cu sprijinul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si va avea loc luni, 23 octombrie 2017, incepand cu ora 17.00, in Amfiteatrul din sediul central al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Citeste despre:proba noua bac, bacalaureat, bacalaureat sport 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si