Close sidebar
Close sidebar

Elevii romani au castigat trei medalii de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului

Elevii din lotul olimpic al Romaniei au castigat trei medalii de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului, care a avut loc in Japonia, in perioada 20-27 august, a anuntat, marti, Ministerul Educatiei.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Lotul olimpic al Romaniei a cucerit trei medalii de argint si o medalie de bronz la cea de-a zecea editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad- IESO), desfasurata in localitatea japoneza Tsu.

Medaliile de argint au fost obtinute de Alexandra Alexiu (clasa a X-a/Colegiul National "Mihai Viteazul” din Ploiesti), Hakan Calila (clasa a X-a/Colegiul National "Mircea cel Batran” din Constanta) si Tudor Pipirig (clasa a XI-a/Colegiul National "Emil Racovita” din Iasi), precizeaza Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS), potrivit News.ro.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

De asemenea, Diana-Gabriela Oprea (clasa a X-a/Colegiul National "Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzau) a fost medaliata cu bronz.

Trei dintre unitatile de invatamant din care provin medaliatii din acest an au avut premianti si la ultimele doua editii ale IESO: Colegiul National "Mircea cel Batran” din Constanta (2014 si 2015), Colegiul National "Emil Racovita” din Iasi (2015) si Colegiul National "Mihai Viteazul” din Ploiesti (2014).

La Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului 2016 au participat 100 de elevi din 26 de tari, potrivit MENCS.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI