Elevii români au obţinut rezultate remarcabile la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia (APhO 2023), desfăşurată în perioada 21- 28 mai, la Ulan Bator (Mongolia).

Medalii onorabile pentru România

Potrivit Ministerului Educaţiei, au obţinut medalii de aur Alexandru Momoiu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei-Darius Dragomir (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Alexandru Iorga (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a obținut o medalie de argint, în timp ce Răzvan-Gabriel Marcu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a primit medalia

de bronz.

Citește și: Antonia Rusu, o fetiță de doar 8 ani a devenit campioană mondială la dans

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

 

Citește și: EXCLUSIV: Elevul care s-a calificat în Lotul Olimpic Național al juniorilor, la Informatică/ Alexandru Thury: ”Nu este foarte greu să fii olimpic în România”

Elevii Alexandru-Ştefan Işfan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional 'Tudor Vladimirescu' din Târgu Jiu), Mihnea Buţiurcă (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Robert Stănescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) şi Rareş Theodor Marinescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au primit mențiuni de onoare.

Profesori coordonatori ai lotului au fost conf. univ. dr. Sebastian-Dumitru Popescu (Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi) şi prof. dr. Gabriel Florian (Colegiul Naţional Carol I din Craiova), relatează Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si