Close sidebar
Close sidebar

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a ajuns la un acord pentru cumpărarea Twitter. Ce sumă va plăti

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari, a încheiat luni un acord de cumpărare a rețelei sociale Twitter, pentru suma de 44 de miliarde de dolari, în numerar,

Sorin Negru,

Elon Musk a cumpărat Twitter. În urma tranzacţiei Twitter nu va mai fi o companie publică

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a ajuns luni la un acord privind achiziţionarea platformei de socializare Twitter, pentru 44 miliarde de dolari, transmite Reuters. După anunţarea informaţiei acţiunile Twitter au urcat cu aproximativ 6%.

Citeste si: Cât te costă să ai Starlink la tine acasă. Internetul lui Elon Musk este disponibil și în Romania

Acordul reprezintă un moment crucial pentru compania cu o istorie de 16 ani, care a devenit una dintre cele mai influente rețele de socializare din lume şi care acum se confruntă cu o serie de probleme.

Cum i-a convins Elon Musk pe acționarii Twitter 

Discuţiile privind finalizarea acordului, care săptămâna trecută părea nesigur, au accelerat în weekend după ce Musk i-a încântat pe acţionarii Twitter cu detaliile financiare ale ofertei sale.

Citeste si: Elon Musk vs. Vladimir Putin: Cine ar câştiga o astfel de confruntare?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Sub presiune, Twitter a început să negocieze cu Elon Musk achiziţionarea companiei la preţul propus de 54,20 dolari pe acţiune.

Acest preţ reprezintă o primă de 38%, comparativ cu cotaţia înregistrată la data de 1 aprilie, ultima zi înainte ca Musk să provoace o surpriză prin anunţul că a acumulat o participaţie de peste 9% la platforma de socializare Twitter.

”Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democraţii funcţionale, iar Twitter este piaţa digitală a oraşului, în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanităţii”, a transmis Elon Musk într-un comunicat.

Elon Musk a criticat în ultima perioadă platforma de socializare şi politicile sale privind moderarea postărilor.

Potrivit lui Elon Musk, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

Elon Musk, în război cu Rusia pentru livrarea de internet Ucrainei

Antreprenorul miliardar s-a implicat în conflictul dintre Rusia și Ucraina, furnizând internet din satelit prin grupul său SpaceX.

Elin Musk a anunțat încă de la finalul lunii februarie că a activat serviciul de internet prin satelit Starlink în Ucraina şi că compania sa a trimis mii de astfel de terminale acolo, după ce Kievul i-a cerut acest lucru.

SpaceX, compania aerospațială deținută de Elon Musk, a blocat luna trecută un atac electromagnetic rusesc asupra rețelei Starlink, în Ucraina, potrivit unui oficial de la Pentagon.

El a precizat că SpaceX a împiedicat o încercare a Rusiei de a bloca sateliții Starlink, cei care mențin în prezent conexiunea Ucrainei la internet.  

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI