Absolventii de liceu au emotii pentru ca luni incep probele scrise pentru Bacalaureatul 2018, care se vor desfasura intre 25 si 28 iunie, dupa ce probele de competente au fost sustinute la sfarsitul lunii februarie.

Astfel, prima testare va fi cea pentru Limba si literatura romana si va avea loc luni, 25 iunie, proba E)a).

Marti, 26 iunie, se va desfasura proba la Limba si literatura materna- E)b): maghiara, germana, sarba, slovaca, croata, turca, ucraineana si italiana. Miercuri, 27 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului- E)c). Ultima proba scrisa- la alegere a profilului si specializarii- proba Ed)- se va desfasura joi, 28 iunie.

Sunt aproape 137.000 de candidati inscrisi, din promotia curenta, dar si din promotiile anterioare.  Rezultatele examenelor care vor fi sustinute saptamana viitoare se vor afisa in centrele de testare, dar si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, in data de 4 iulie, pana la orele 12:00 si tot in aceeasi zi se vor putea depune contestatiile. Rezultatele finale vor fi facute publice pe data de 9 iulie.

Va exista si a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018, care va incepe in 20 august si se va incheia pe 31 august.

Afisarea rezultatelor se va face in 1 septembrie, pana la ora 12.00, iar contestatiile se vor putea depune pana la ora 16.00.

Iata care sunt regulile de desfasurare a examenelor de Bacalaureat din acest an:

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Candidatii vor intra in salile de examinare intre orele 7:30-8:30, cu actul de identitate valid.

Vor dispune de 3 ore de lucru pentru subiectele care le vor fi distribuite si vor putea sa foloseasca cerneala sau pasta albastra pentru rezolvarea subiectelor si creion negru pentru desene si scheme pe care le vor avea de executat.

La probele scrise pentru Matematica si Geografie, candidatii vor putea sa apeleze doar la instrumente de desen, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita va fi doar cea distribuita in salile de examinare.

Toate salile de examinare vor avea in dotare camere functionale de supraveghere video si audio si nu este permis accesul cu manuale, dictionare, notite, insemnari, nici cu telefoane mobile, tablete sau alte mijloace tehnice.

In timpul desfasurarii examenelor, candidatii nu au voie sa comunice intre ei sau cu cineva din exteriorul salii si nici sa faca schimb de lucrari, ciorne, notite.     

Pentru a putea fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa sustina toate probele, sa obtina nota minima 5 la fiecare proba, iar media finala sa fie de cel putin 6.00.

  
 
 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si