Incurcate sunt caile Domnului intr-o localitate din Calarasi! De trei zile, enoriasii au pus lacatul pe poarta bisericii si nu mai lasa pe nimeni sa intre in Casa Domnului de cand au auzit ca mai-marii de la Protopopiatul Sloboziei si Calarasi i-au pedepsit pe cei doi preoti din Cascioarele. Motivul?

"Am spus ca ierarhii nostri sunt nepasatori. Mi s-a spus ca fac comentarii fara rost in fata protopopului si sap autoritatea ierarhului locului.

La ora actuala, biserica functioneaza ca un SRL si este o firma a mai-marilor nostri si noi sunte, doar o desfacere a materialelor din episcopie”, sustine preotul Cucuta.

Preotul a ajuns la capatul rabdarii si din cauza taxelor pe care trebuie sa le plateasca....mai mereu, spune el! N-ar fi numai taxele pentru corul episcopiei si pentru ziarele tiparite de patriarhie si episcopie.

"Toate mesele vin asupra noastra. Un exemplu impardonabil este ca s-a mers la masa, s-au simtit bine, iar noi trebuie sa venim in biserica sa colectam bani, ca sa i bucuram pe mai-marii nostri", mai spune preotul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De aceeasi parere sunt si enoriasii: "pun atatea taxe incat nu mai poate omul sa vina la biserica!".

Nu doar preotul Cucuta ar fi fost "pedpsit". Aceeasi soarta ar fi avut-o si colegul sau de biserica, iar acum un alt slujitor al Domnului ar fi in drum spre biserica din localitate. Localnicii nici nu vor sa auda: "Pana diseara, sa anuleze decizia de suspendare! Nu vrem pe altii!”

Oamenii sunt dispusi sa tina lacatul pe poarta bisericii pana cand celor doi preoti li se va permite sa slujeasca din nou.

Am incercat sa luam legatura cu purtatorul de cuvant al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor pentru lamuriri.

„Parintele este foarte ocupat. Nu poate sa vorbeasca acum ca vorbeste pe celalat telefon, dar va dau numarul sa-l sunati mai tarziu un pic”, a declarat un reprezentant al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor. Insa parintele nu a fost de gasit nici mai tarziu.

Pentru linistea oamenilor, asteptam in continuare punctul de vedere al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si