Close sidebar
Close sidebar

Eroina din Galati. Bunica Ana a supravietuit viscolului de una singura. Cu ochii in lacrimi, povesteste: "Am dat zapada cu lopata"

S-au trezit singuri, în mijlocul nămeţilor. Doar credinţa în Dumnezeu le-a dat forţa să treacă peste viscolul care s-a abătut zilele trecute peste Galaţi. Vestea că o altă ninsoare se anunţă până la sfârşitul saptamanii, le umple ochii de lacrimi. ##VIDEO41936##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

-Of, Mirona mama, eu o sa mor, dar tu sa ai grija, sa te duci la geam, sa racai, sa chemi oamenii, sa dea de mine!

La 86 de ani, bunica Ana traieste singura intr-o casuta din comuna Sendreni! Nimeni nu i-a trecut pragul, de cand viscolul a ingropat-o in zapada!

-Aici am stat, in casa si cu ochii pe geam. Ieseam, dadeam cu matura si intram inapoi. Stateam si ma uitam in toate partile. Te rugai la Dumnezeu sa se opreasca. Atata nadejde, la El.

Singura a izbutit bunica sa iasa din nameti... Chin si spaima ca asta n-a tras de cand se stie!

-Nu am cuvinte. Cu lopata am dat zapada. Sunt singurica, nu am pe nimeni. Am patru nepoti, toti sunt plecati, doua fete sunt departe, eu sunt singurica.

Doar Mirona, catelusa, i-a tinut de urat bunicii cat viscolul a suflat. Animalul nici ca s-a dat jos din bratele ei, de parca ar fi vrut s-o protejeze.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

- Uite asa, in brate cu ea. Mama stai aici ca o sa murim amandoua. Ea-i mica, dar eu sunt o urata si-o gheboasa.

ALT SAT, ALT SUFLET PARASIT

SERBESTII VECHI, GALATI

- Greu, foarte greu. Ai putut sa iesi din casa? Am putut oleaca. A venit tineretul si m-a ajutat, am facut focul.

In Serbestii Vechi, l-am gasit pe nea Ion Jorascu.

Batranul are 76 de ani si abia merge din cauza bolii si a batranetii. Cativa vecini l-au ajutat sa-si croiasca drum pana la poarta si tot din mila lor a primit si niste lemne sa-si incalzeasca oasele. I-am dus noi ceva de mancare... Ultima data a primit ceva pomana, in urma cu cateva zile.

-Uite-aici niste paine, lapte si niste fructe si niste fructe, niste banana.
Sa le ai matale aici. Multumesc foarte frumos.

In camera mica si inghesuita, o soba dezmorteste aerul. Nea Ion face focul o data la cateva zile... Lemne nu ar fi avut, daca nu si-ar fi facut mila vecinii.

-Stai sa-ti aduc niste vreascuri sa-ti pun pe foc. Stai sa-ti pun aici in soba cateva. Sa-ti faci cald aici. Da, da.

Se anunta din nou ninsoare si nopti geroase, iar gandul ne sta numai la cei doi bunici. Oare vor supravietui noului val de frig?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI