Close sidebar
Close sidebar

"Este o catastrofa. Natura se razbuna acum pe noi ..." Mii de hectare de culturi agricole si pomi fructiferi au fost distruse, iar zborurile au fost anulate

Zone intregi din vestul Uzbekistanului si nordul Turkmenistanului au fost cuprinse de o furtuna puternica de sare, care a produs nenumarate daune materiale.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Furtuna de trei zile a inceput pe 26 mai si a maturat regiunile uzbece Karakalpakstan si Khorezm, precum si provincia Dashoguz din Turkmenistan.

Sarea, ridicata in aer de suflul furtunii de pe solul fostei Mari Aral, s-a intins in vaste pulberi peste campurile fermierilor, distrugand mii de hectare de culturi agricole si pomi fructiferi.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Furtuna a provocat, de asemenea, dificultati de respiratie locuitorilor din aceste zone aride, iar zborurile de pe aeroportul Urgench din Uzbekistan au fost anulate.

Nu au existat victime raportate, transmite Radio Europa Libera, citat de Digi24.

„Am mai vazut pana acum cum vantul aduce nisip, dar pentru prima oara cand asist la o furtuna de sare.

Acest eveniment poate fi numit o catastrofa. intreaga zi a cazut o ploaie sarata. Soarele a fost complet invizibil”, a declarat sursei citate un batran uzbec de 80 de ani, Temirbek Bobo, din regiunea Karakalpakstan.

„Natura se razbuna acum pe noi pentru ce am facut in Marea Aral”, a adaugat barbatul.

Furtunile de sare sunt frecvente in imprejurimile Marii Aral, dar aceasta a fost una atipica prin aria enorma pe care s-a extins.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI