Primele rezultate ale examenului de Evaluare Nationala vor fi afisate, marti, pana la ora 12:00. intre orele 14:00- 19:00 se pot depune contestatii, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 23 iunie.

Cei peste 150.000 de absolventi de clasa a VIII-a au sustinut saptamana trecuta luni proba la Limba romana, iar miercuri proba la Matematica. Joi ss-a desfasurat proba la Limba si literatura materna.

Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune.

Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala are o pondere de 80% in calculul mediei pe baza careia se realizeaza admiterea in clasa a IX-a de liceu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Elevii de clasa a VIII-a au sustinut in perioada 5- 7 martie simularea examenului de Evaluare Nationala si mai putin de 50% dintre ei au obtinut media generala peste 5.

La Matematica, doar 33,1% dintre elevi au reusit sa obtina o nota peste 5, iar la Limba si literatura romana 63,1% au luat note mai mari sau egale cu 5. La proba de Limba li literatura materna, 82,6% dintre elevi au obtinut note peste 5.

Procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 au fost in Capitala si in judetul Cluj. Notele obtinute la simulare nu se contesta si nu se trec in catalog.

In 2017, rata de promovabilitate la Evaluarea Nationala a fost de 77%, dupa contestatii, 77%.

La Limba si literatura romana, 121.315 candidati (86,1%) au primit note peste 5, iar la Matematica, 92.886 de candidati au avut note peste 5. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si