Close sidebar
Close sidebar

Eveniment exceptional intr-o pestera antica din Slovenia. Primii „pui de dragon” au iesit din oua

Doi „pui de dragon”, asa cum e numita o specie de salamandra oarba, au ecolzat intr-o pestera antica din Slovenia. Acest lucru este extrem de rar, avand in vedere ca specia se reproduce doar o data sau de doua ori intr-un deceniu, iar sansele ca ouale sa ecolzeze sunt mici.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

La patru luni dupa ce o salamadra a depus 64 de oua, dintr-unul din ele a iesit un mic dragon, relateaza descopera.ro. Dintre acestea, vor iesi cel putin 22 de pui, sustin cercetatorii, care observa indeaproape procesul de eclozare.

"Daca totul va merge bine, puii de dragoni vor creste mari. Desi ei nu vor putea respira cu foc, acest lucru va fi momentul potrivit pentru focuri de artificii!", a declarat reprezentantul personalului de la pestera Postojna din Slovenia.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Aceste salamandre traiesc in acea pestera de aproximativ un secol, dar se reproduc cu mai putin succes, numai unul din fiecare 250 de oua eclozeaza cu succes. Atat sursele de lumina, cat si schimbarile puternice in chimia mediului lor acvatic, distrug imediat ouale. Din aceste motive, cercetatorii au creat un acvariu special.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI