Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV! Ce șanse are Cătălin Cherecheș să scape de închisoare?! Greșeala care l-ar putea lăsa în libertate: „Există această posibilitate”

Cătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania. Fostul primar din Baia Mare va sta în spatele gratiilor pe durata procesului de extrădare. Avocatul Adrian Cuculis este de părere însă că are șanse reale să scape!

Maria Zărnescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cătălin Cherecheș urmează să afle dacă va fi sau nu extrădat în România. Fostul primar din Baia Mare va sta în spatele gratiilor pe durata procesului, autoritățile de la München fiind de părere că există riscul să fugă. Mai departe, statul român urmează să trimită în Germania dosarul edilului.

Autoritățile germane au anunțat deja că în perioada ce urmează vor să evalueze condițiile din penitenciarele românești, dar și să vadă în cum s-au desfășurat procesele și cercetările în cazul fostului primar din Baia Mare.

România are la dispoziție un interval de 2-3 săptămâni în care să trimită documentele necesare în Germania. Jurnaliștii de la Stirilekanald.ro

au discutat cu avocatul Adrian Cuculis pentru a afla ce se întâmplă dacă statul român nu respectă acest termen, dar și ce șanse mai are Cătălin Cherecheș să scape de închisoare.

Cătălin Cherecheș rămâne în arest în Germania

Fostul primar din Baia mare rămâne în continuare în arest în Germania. Autoritățile de la München au solicitat o serie de documente în cazul lui Cătălin Cherecheș, urmând ca țara noastră să le trimită în termen de 2-3 săptămâni.

Citește și: Fostul edil din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, rămâne în arest în Germania. Care este teama pe care o au judecătorii germani

Totodată, magistrații au decis ca fostul primar să petreacă sărbătorile în spatele gratiilor, tocmai pentru a fi siguri că nu există posibilitatea să fugă din nou,l dar și pentru a facilita procesul de extrădare, în cazul în care mandatul european va fi confirmat.

Până în prezent, Cătălin Cherecheș a refuzat să-și dea acordul pentru extrădare, iar în timpul procesului va sta într-un penitenciar celebru din München.

Reamintim că fostul primar Cătălin Cherecheș a fost condamnat în luna noiembrie la 5 ani de închisoare cu executare. Acesta a părăsit România cu buletinul unui văr de-al său, iar ulterior a fost descoperit de oamenii legii în Germania.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Cătălin Cherecheș

[Sursa foto: Facebook]

Ce șanse are Cătălin Cherecheș să scape de închisoare

Cătălin Cherecheș așteaptă să vadă dacă va fi sau nu extrădat în România. În țara noastră, fostul primar din Baia Mare ar urma să-și ispășească pedeapsa cu închisoarea. Totuși, există și mijloace prin care primarul fugar, așa cum a fost numit în spațiul public în ultimele săptămâni, să poată scăpa de închisoare.

Citește și: Deținutul care a fugit din mașină, în timp ce era dus la Penitenciarul Rahova, a fost dat în urmărire națională și consemn la frontieră

Avocatul Adrian Cuculis ne-a explicat ce s-ar putea întâmpla și care ar fi ipotezele în care edilul să scape de închisoare. În funcție de cum a fost întocmit dosarul din România și cum s-au realizat procesele și mai ales dacă au fost respectate drepturile omului, instanța de la München va decide dacă aplică sau nu mandatul european.

„În mod teoretic, da! Există posibilitatea ca în urma confirmării să spunem așa a mandatului european să se ajungă la concluzia că el trebuie confirmat, dar să nu fie extrădat sau că fie confirmat și să fie totuși extrădat ori chiar să nu fie confirmat și să nu fie extrădat. Toate lucrurile acestea sunt date, în principal, de modul în care el își va face apărarea.

În sensul în care noi știm că deja judecătorii de acolo din Germania au cerut dosarul de instanță. Astfel, mie îmi indică faptul că ei vor să verifice cum Dumnezeu s-a făcut judecata pe fondul cauzei. Atâta vreme cât s-a făcut cu încălcarea anumitor chestiuni care țin de procedură sau cu încălcarea drepturilor omului sau poate să fie vorba despre un dosar politic, atunci s-ar putea să se trezească instanța din România că nu are pe cine să pună în executare hotărârea respectivă.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Nu mai vorbesc de cauzele deja arhicunoscute cu privire la condițiile din penitenciare și condamnările politice”, a explicat avocatul Adrian Cuculis, pentru Stirilekanald.ro.

Închisoarea din München unde se află Cătălin Cherecheș

[Sursa foto: Profimedia]

Ce se întâmplă dacă România nu respectă termenul pentru trimiterea documentelor în Germania

Totodată, avocatul Adrian Cuculis ne-a explicat și ce se întâmplă dacă România nu trimite dosarul lui Cătălin Cherecheș în cursul celor câteva săptămâni pe care le are la dispoziție. Țara noastră ar trebui să dea Germaniei dosarul fostului primar până la începutul lunii ianuarie, pentru mai multe verificări în vederea extrădării.

„Nu este nicio problemă. În acest caz se mai dă un termen și în momentul în care nu s-a răspuns s-a respins extrădarea. Ministerul de Justiție trebuie să-i formuleze un punct de vedere instanței respective. Dacă oamenii au nevoie de timp, se formulează un răspuns și se mai dă un termen.

Imaginați-vă ce înseamnă să traducă toate documentele din dosarul lui Cherecheș, întocmit în aproximativ șase ani. Aceasta este procedura. Îți pune judecătorul un termen până la care să depui un înscris și tu vii la termenul următor și spui care sunt motivele care au dus la amânarea depunerii înscrisului respectiv sau procedurii pe care mi-ai cerut să o urmez”, a mai precizat avocatul Adrian Cuculis, în exclusivitate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI