Edilul din Baia Mare a fost prins de autoritățile din Germania, marți, 28 noiembrie, în jurul orei 18:30, după ce acesta a fost dat în urmărire internațională. El nu se afla singur, ci în compania mătușii sale, care gonea pe stradă cu 200 km/h, în jurul gării din Augsburg. 

Ce avea la el Cătălin Cherecheș în momentul în care a fost prins?

Cei doi au vrut să scape de mașină și să găsească un alt mijloc de transport pentru a fugi mai departe.

Se crede că destinația finală ar fi fost Italia, mai exact insula Pantallaria, acolo unde primarul din Baia Mare ar avea și o proprietate.

La el, Cătălin Cherecheș avea un telefon mobil cu butoane care cu greu ar putea fi urmărit, dar și 3.262 euro, 21.500 forinți și câteva mii de lei. El avea și o legitimația emisă de Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Ministerul de Interne, filiala Maramureș, legitimația de deputat emisă de Parlamentul României, o carte de identitate emisă anul trecut de autoritățile din Italia, și mai multe mătănii. După ce a apărut o fotografie în mediul online cu Cătălin Cherecheș nebătut, mai apoi Sindicatul Europol a postat o fotografie preluată, în care edilul sângera la nivelul feței, semn că acesta s-a opus.

Cătălin Cherecheș Germania

Cătălin Cherecheș avea asupra lui mai mulți bani, dar și alte documente.

[Sursa foto: vasiledale.ro]

Citește și: Exclusiv! De ce Cătălin Cherecheș apare cu sânge pe față, după ce a fost prins în Germania: “Practic a fost folosită forța brută”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Edilul și-ar fi cumpărat și din Ungaria două cartele pentru telefon.

Ce pedeapsă riscă mătușa edilului din Baia Mare?

Relația dintre el și mătușa din Germania era una foarte apropiată, dat fiind și faptul că acesta își dusese o mare parte din bani acolo. Se pare că femeia este o rudă apropiată, mătușa edilului, sora mamei lui Cherecheș,  potrivit G4media.ro. Despre ce riscă ea în aceste condiții date a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro

, avocatul Adrian Cuculis.

”Dosarul penal, pe acesta trebuie să-l deschidă, dacă este cazul Poliția din România, nu are treabă poliția din Germania și atâta timp cât nu există un mandat în sensul acesta evident că nu avea cum să o rețină. Depinde la ce e complice, complice la trecerea frauduloasă a frontierei, complice la furnizarea unor documente în vederea trecerii frontierei în mod fraudulos, pentru că complicitate la altceva nu există. Adică la evadare, așa ceva nu există pentru că nu avem infracțiunea propriu-zisă. Dacă am fi avut o infracțiune propriu-zisă pe evadare, atunci ar fi fost complice la infracțiunea respectivă. Tăinuirea propriu-zisă dacă ar fi fost făcută într-o altă forma, respectiv vorbeam despre infracțiune de evadare, atunci da, dar ea nu a săvârșit o infracțiune acolo”, a spus Adrian Cuculis.

Cătălin Cherecheș Germania

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, în timp ce încerca să fugă cu mătușa lui.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Unde era soția primarului Cătălin Cherecheș când el era prins? S-a spus că și ea a părăsit țara

Astăzi, urmează ca instanța germană să confirme mandatul internațional de arestare a primarului din Baia Mare, a declarat Georgian Drăgan purtătorul de cuvânt al Poliției Române, la Antena 3 CNN. Decizia extrădării va fi luată de Tribunalul Munchen.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Și Alina Gorghiu a făcut declarații în acest sens. Aceasta spune că există două scenarii, primul fiind acela în care Cătălin Cherecheș poate fi adus în 10 zile în ţară, dacă el consimte la predare, dar dacă nu va accepta, atunci decizia cadru prevede un termen de 60 de zile.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru mită pe data de 24 noiembrie, momentul în care a fost și dat în urmărire generală. El ar fi părăsit țara înainte de decizia tribunalului, folosindu-se de documentele vărului său.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si