In articol:
- Cât de grea va fi competiția din Brazilia?
- ”Valorile esențiale pe care trebuie să le ai în această industrie sunt plăcerea și bucuria de a lucra cu oamenii”
Claudiu Văcăruș este câștigătorul titlului de “Cel mai bun barman din România” după ce a participat în cadrul unei competiții care s-a desfășurat în urmă cu puțin timp la București.
Cât de grea va fi competiția din Brazilia?
Claudiu Văcăruș a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre pasiunea pentru bartending, despre competiția la care urmează să participe în Brazilia, dar și despre planurile de viitor.
”Pasiunea pentru ospitalitate am descoperit-o din întâmplare. Când eram student în primul an de facultate, un prieten care rămăsese fără coleg in bar mi-a cerut ajutorul, astfel că atunci am realizat că acest job poate îmbina foarte bine utilul cu plăcutul. La scurt timp am început sa merg la cursuri de specializare alături de băieții de la Exquisite Bar Solutions, iar ulterior am înteles că această meserie se poate transforma în carieră dacă ești serios, curios și pasionat.
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
”În Brazilia vom avea finala mondială Diageo World Class, aceasta fiind cea mai titrată competiție de bar din lume, un fel de Oscar în lumea barului. Acolo voi participa alături de câștigătorii din alte 50 de țări, iar competiția este formată din mai multe probe.
De-a lungul timpului, Claudiu a participat la mai multe competiții unde a reușit să se califice în finala națională.
”V alorile esențiale pe care trebuie să le ai în această industrie sunt plăcerea și bucuria de a lucra cu oamenii”
”Cele mai cunoscute sunt Finala Națională Campari România în 2017, Finala Națională Bacardi Legacy în 2018 și cele trei finale naționale Diageo World Class România, unde în anii 2021 si 2022 m-am clasat pe locul al doilea, iar în 2023 am reușit să obțin locul 1, fiind astfel desemnat cel mai bun barman din România”, a precizat Claudiu Văcăruș.
În continuare, Claudiu își dorește să schimbe să schimbe percepția ușor superficială pe care oamenii o au asupra meseriei de barman dar și să îi inspire pe alții într-o astfel de carieră.
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
”Pe viitor avem foarte multe planuri de dezvoltare în grupul TRICKSHOT, care se află într-o continuă expansiune. În plus, dezvolt agenția de bar INSIDE THE BAR unde creez diverse programe destinate atât business-urilor din industria ospitalitatii, cât și pentru barmanii care doresc să se perfecționeze. Pe termen scurt mi-am propus să schimb percepția ușor superificială pe care oamenii o au asupra meseriei de barman, dar și să îi inspir pe barmanii care încă nu conștientizează importanța și relevanța acestui job în industrie, dar și numeroasele oportunități pe care le poți avea, acelea de a-ți dezvolta o carieră frumoasă într-o piață care este din ce în ce mai însetată de a descoperi cunoscători, mentori și profesioniști. Consider că valorile esențiale pe care trebuie să le ai pentru a reuși în această industrie sunt plăcerea și bucuria de a lucra cu oamenii, perseverența, dar mai ales disciplina, atribute extrem de importante pentru a-ți atinge obiectivele”, a explicat acesta.