Milionarul Victor Micula a fost condamnat de Judecătoria Oradea la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În anul 2019 acesta a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea.

Ce declara Victoraș Micula în 2019 despre fapta sa

Atunci, momentele au fost filmate şi postate pe Facebook de vloggerul Virgil Halacu, alias GajuKyd, proprietar al unui atelier de tunning.

În cele din urmă, specialiștii au spus că respectiva puşcă era letală semiautomată, „marca UM Sadu (WUM), de calibrul 7,62x39 mm”. Imediat după audierile din 2019, Victor Micula a făcut și declarații.

”Când intrați în zona la țap, unde e deschis, toată lumea caută un trofeu. Așa e în România, ce să-i faci. În campanie electorală e nevoie de arestați. Depinde caută, dacă vor să lase microfoane, numai să le aduceți aminte să spună unde au pus microfoanele să le schimb bateriile să audă în continuare. Am făcut bine statului ăsta și am plătit taxe și impozite”, declara fiul de milionar.

Sentința nu este definitivă. În total, Victor Micula este acuzat de 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Se pare că după acel eveniment din Oradea, milionarul nu s-a potolit, iar în perioada 30 aprilie- 29 mai 2019 el a cumpărat 10 arme și sute de cartușe, în valoare de 40.000

euro, prin intermediul unui interpus, Sergiu Gabriel Hava, care avea permis.  

De asemenea, ceilalţi trei inculpaţi au scăpat doar cu pedepse cu suspendare, respectiv Sergiu Gabriel Hava a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare, Cristian Matei a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare, iar Vasile Iulian Manea a fost condamnat la 9 luni de închisoare. Ei vor trebui să presteze și muncă în folosul comunității.

Ce strategie ar putea urma milionarul pentru a scăpa de pedeapsă?

Avocatul Adrian Cuculis a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  care va fi cursul anchetei, dar și cum ar putea să se sustragă Victor Micula de o condamnare definitivă.

”Destul de rară sentința instanței de judecată care bineînțeles că poate să fie atacată, în sensul în care neexistând niciun fel de situații colaterale acestei folosiri a arme de foc totuși instanța de judecată apreciază că ar trebui să execute în regim de detenție pedeapsa pe care aplicat-o. Nu putem să facem abstracție nici de numele său care este unul important, dar și de faptul că vorbim despre zeci de fapte materiale de încălcare a regimului armelor și munițiilor lucru care cel mai probabil a dus la condamnarea lui cu executare. Sigur că pasul următor este să apeleze sentința și într-o opinie personală aș aprecia că am putea discuta despre o modificare a regimului de executare a pedepsei întru-unul cu executare în unul cu suspendare”, a specificat Adrian Cuculis.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Victor Micula strategie

Victor Micula a fost condamnat la doi ani de închisoare.

[Sursa foto: Colaj Facebook & Instagram]

Citește și: Cine este Virgil Chirica, milionarul găsit carbonizat în vila sa din Pipera? Acesta a lăsat în urmă un bilet tulburător

Strategie sau nu?! Victoraș Micula ar suferi de boală gravă

În anul 2022, Victoraș Micula a mărturisit de pe patul de spital că suferă de o boală gravă și că este internat într-o clinică din Elveția. Moștenitorul unui cunoscut brand de apă minerală și băuturi răcoritoare nu a oferit însă prea multe detalii despre starea lui de sănătate.

"Banii sunt o iluzie! Chiar va doresc din suflet la toți și de pe live-ul ăsta și din lumea asta să aveți de cel puțin 10 ori mai mulți bani decât mine să vedeți că sunt o prostie. Poți să ai miliarde și triliarde să vezi că nu te ajută la nimic. Ba mai mult, îți faci și dușmani”, spunea milionarul într-un live pe Tik-Tok.

Victor Micula strategie pedeapsă

Victor Micula s-ar afla în Elveția grav bolnav.

[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Câți ani închisoare ar putea face un medic de la Institutul „Marius Nasta” din București pentru mită? Cristian Paleru primea chiar și găini

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Așadar, o posibilă boală l-ar putea totuși scăpa pentru moment pe Victoraș Micula de o pronunțare.

”Poate să fie vorba și despre o strategie având în vedere faptul că în momentul în care nu ești prezent la pronunțare și nici pe desfășurarea procesului și bineînțeles nu ai nici avocat care să te apere, iar ulterior ești condamnat definitiv poți iniția o acțiune ulterioară prin care să soliciți anularea executării pedepsei. În schimb, dacă a existat un reprezentant convențional pentru acesta nu va putea fi aplicat această procedură. Ținând cont de faptul că este plecat din țară dacă apărarea va face dovada că are o boală care necesită tratarea acolo, procesul se va amâna o perioadă iar ulterior se va pronunța în mod definitiv. Dacă decizia executarea pedepsei rămâne definitivă, bineînțeles că se trimite un mandat care ar fi pusă în executare în Elveția”, a mai explicat avocatul.

Până în acest moment, Victoraș Micula nu a făcut nicio declarație despre sendința primită.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si