Aurora Arieșan, fostă directoare a Colegiului Mihail Cantacuzino din Sinaia a postat un mesaj pe Facebook în care le mulțumește tuturor celor care i-au fost aproape cât a condus toate unitățile de învățământ din Sinaia. Anul trecut, aceasta a fost exclusă din PNL Sinaia deoarece „se prezintă drept ofițer SRI sub acoperire care deține acces la informații clasificate și dosare penale”, potrivit comunicatului de presă al partidului.

”Directorul pleacă, omul rămâne, profesorul rămâne!”

”10 ani și 6 luni manager CMC, prin concurs, încheiați joi, 7 Septembrie 2023. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape mereu, în special elevilor și părinților care au fost permanent lângă mine! Îi mulțumesc copilului meu minunat, crescut la CMC, pentru iubire și răbdare… Mulțumesc familiei mele minunate și prietenilor mei adevărați cărora nu le-a fost deloc ușor din 18 Octombrie încoace! Le mulțumesc și celor care nu au fost lângă mine în acest ultim an de directorat și care și-au dat silința să mă înlăture, pentru că datorită lor am învățat și mai mult să nu îmi pierd niciodată coloana vertebrală, educația primită de la părinții și profesorii mei, să nu îmi pierd sufletul și să mă privesc în fiecare dimineață în oglindă știind că nu am făcut decât bine pentru copii și pentru educația din Sinaia! Nu voi ține minte niciodată răul și omul care mi l-a făcut, cu siguranță voi păstra doar binecuvântările, zilele și clipele care au adăugat rost vieții mele- și, credeți-mă, au fost multe, alături de elevi, colegi și părinți”, a fost mesajul Aurorei Arieșan.

Citește și: Structura anului școlar 2023-2024: Când începe vacanța de toamnă în 2023?

Aurora Arieșan

Aurora Arieșan

[Sursa foto: Aurora Arieșan - Facebook]

”Directorul pleacă, omul rămâne, profesorul rămâne!”, a mai adăugat profesoara.

”Nu mi-a pus primarul creta/marker-ul în mână”

Cât despre acuzațiile care i se aduc, Aurora Arieșanu spune că există un proces pe rol, iar ea nu a fost de fapt exclusă din partid.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”Nu sunt exclusă din PNL, sunt încă in PNL. Este un proces pe rol. Drept dovadă sunt încă în consiliul local Sinaia. Sunt profesor titular la Colegiu. Nu mi-a pus primarul creta/marker-ul în mână! Aveam contract de management, am dat concurs în anul 2020, mandat pe 4 ani. Acest contract nu putea fi declarat nul decât prin reorganizarea școlilor, ceea ce a și făcut. E simplu!”, a spus în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  profesoara.

Mai mult, 92 de profesori din Sinaia ar fi semnat o scrisoare în care cer Ministerul Educației să facă o anchetă privind reconfigurarea rețelei școlare din oraș.

Citește și: Tichete educaționale de 500 de lei pentru elevi și preșcolari. Cum poți obține banii de la stat

”Existența unei singure unități cu personalitate juridică ne dă posibilitatea să avem un management unitar, să avem o singură misiune/viziune a învățământului sinăian, cu obiective clare.

Existența unei singure unități ne dă voie să administrăm mai bine, atât bazele materiale, cât și resursele financiare ce țin de salarii, naveta cadrelor didactice și normele acestora.
Acest unic PJ ne dă posibilitatea să gestionam optim resursele umane, ne dă voie să avem o mai bună acoperire a normelor, astfel asigurând continuitate la clasă, continuitate care le oferă elevilor siguranță și stabilitate în procesul educativ. Ceea ce putem spune este ca în ultimii 5 ani calitatea învățământului sinăian a crescut și nu există niciun motiv ca lucrurile să fie schimbate, mai ales că această schimbare este una în defavoarea elevilor și a personalului”, se arată în scrisoare.

„Poate să fie candidată și la Primăria New Yorkului, chiar nu-mi pasă!”

„Niciodată separarea unităților de învățământ nu are legătură cu o persoană. Este vorba despre ce e mai bine pentru copii și cu siguranță se va vedea că măsura pe care eu am propus-o și consiliul local a aprobat-o este cea bună”, spune primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea. „Poate să fie candidată și la Primăria New Yorkului, chiar nu-mi pasă!”, a mai precizat edilul. Totodată, acesta spune că are dus la bun sfârșit trei proiecte educaționale mari: Școala George Enescu, Școala Principesa Maria și Zino- centrul educațional de la A la Z.  

Citește și: EXCLUSIV: Anul școlar 2023-2024 între promisiuni și incertitudini. ”Profesorii de calitate creează școli de calitate, astfel că au nevoie de tot suportul posibil din partea societății”

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Vlad Oprea - primarul orașului Sinaia

Vlad Oprea - primarul orașului Sinaia

[Sursa foto: Vlad Oprea - Facebook]

”Profesorii trebuie să-și facă meseria la cel mai înalt nivel și fără părtinire sau interes personal. Iar părinții trebuie să fie prezenți permanent în viața elevilor și în activitățile școlare. Dacă vrem elevi buni atunci trebuie ca noi să fim exemplul cel bun!”, motivează Vlad Oprea, primar din anul 2004.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si