EXCLUSIV: O polițistă a renunțat la meseria ei pentru a crea deserturi delicioase/ Mădălina Dumitrescu: ”Rețetele sunt evidențiate prin texturi și arome împrumutate din bucătăriile franțuzești”
Mădălina Dumitrescu a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne timp de nouă ani, ca ofiţer de poliţie, iar acum și-a deschis în București propria afacere cu deserturi inspirate din bucătăriile franțuzești.
Mădălina Dumitrescu, o fostă polițistă și-a lăsat deoparte meseria de bază, iar acum este cofetar şi administratorul propriului laborator cu deserturi artizanale. Această idee i-a venit după ce a fost nemulțumită de serviciile primite la propria nuntă.
Ingredientele folosite de Mădălina sunt naturale
Mădălina Dumitrescu a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre afacerea ei, despre deserturile pe care le creează, dar și despre profitul pe care îl încasează într-un an.
”Declicul s-a produs după ce mi-am organizat petrecerea propriei nunți. Am fost dezamăgită de serviciile de candy bar contractate. Fiind pasionată de deserturi gourmet mi-am zis să pornesc pe acest drum cu toată implicarea și seriozitatea de care pot da eu dovadă, precum și din nevoia de a aduce pe piața din București și împrejurimi prăjituri și torturi realizate doar din ingrediente naturale, fără premixuri sau înlocuitori, vizualizând în acest mod succesul garantat”, a spus fosta polițistă.
”Pasiunea pentru realizarea de deserturi am moștenit-o de la mama ea, nu mă dezlipeam de ea atunci când realiza orice însemna dulce și așa am aflat micile secrete în ale prăjituritului. Mai târziu, după ce am finalizat studiile și am fost repartizată în București, departe de casă, aproape zilnic, după ce reveneam de la serviciu, pregăteam ceva dulce. Îmi aduc aminte cu amuzament că am realizat timp de câteva luni bune Lava Cake, după rețeta lui Florin Dumitrescu, dar îmi plăcea și să reinterpretez rețetele de prăjituri din copilăria mea, cum ar fi Tăvălita, Tosca etc”,
a mai spus Mădălina Dumitrescu.
Câți bani câștigă Mădălina Dumitrescu din afacerea cu prăjituri?
Antreprenoarea mai are doi angajați care o ajută în prepararea deserturilor, și spune că pentru moment se descurcă așa.
”Costurile înființării de la zero a laboratorului s-au ridicat în jurul sumei de 50.000 de euro și un cost necuantificabil în stres și timp. În anul 2022 am avut o cifră de afaceri de 314.972 de lei și un profit de 57.698 lei. Produsele constau în torturi și prăjituri (candy-bar-uri) pentru evenimente speciale în București și zonele limitrofe. Cele mai cumpărate sunt compozițiile de tort Cherry Frenzy, Summer Fresh, Opium și Berries Therapy.
Rețetele păstrează secretele prăjiturilor de acasă, dar sunt evidențiate prin texturi și arome împrumutate din bucătăriile franșuzești”, a povestit Mădălina Dumitrescu.