Clujeanul George Dan Rusu a fost condamnat în anul 2004 la 30 de ani de închisoare pentru trafic de droguri, consumi ilicit de droguri şi infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat. Acum, cere cu disperare ajutor din partea președintelui României printr-o scrisoare. Mai mult, astăzi, 19 aprilie, Klaus Iohannis va ateriza în Chile pentru o vizită oficială, însă nu se știe dacă ar avea în plan să abordeze și drama lui George Rusu, având în vedere că i s-a adus la cunoștință povestea acestuia.

Președintele României, rugat să se intereseze de soarta românului închis 20 de ani

Marius Balo, profesorul care a fost întemnițat în China 8 ani de zile pentru o schemă de fraudare a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre drama prin care trece acum George Rusu.

”Astă noapte am primit un mesaj din partea lui George Rusu, românul întemnițat în Chile de aproape 20 de ani. Peste doar câteva ore, președintele României, domnul Klaus Iohannis va ateriza în Chile pentru o vizită oficială, și cu toate că are cunoștință de drama lui George, nu există niciun indiciu că ar avea în plan să abordeze și necazul acestui om care și-a petrecut închis în acea țară jumătate din viața lui de adult”, a explicat Marius Balo.

Marius Balo - românul închis 8 ani în China

Marius Balo - românul închis 8 ani în China

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Așa a procedat și în cazul meu.

A spus ”Eu cred că se poate face ceva!” și apoi a făcut exact opusul. Nimic. Iată însă că se invește o nouă oportunitate de a face ceva pentru un om care este în greva foamei de 45 de zile și întemnițat  acolo de aproape 20 de ani. Oare veți proceda la fel și în cazul lui, Domnule Președinte, tot așa cum ați procedat și în cazul meu? Oare 20 de ani de suferință a unui întemnițat merită atenția de 20 de secunde a unui președinte?”, a mai spus românul supărat de situație.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV: Românul care a fost închis timp de 8 ani în China/ Marius Balo: ”În China, tortura este o artă care se tot perfecționează de mii de ani”

”Oare cât sunt de diferite cele două suflete, ale dumneavoastră și al lui? Sunt într-adevăr departe unul de celălalt, ca distanță și ca statut, însă nu ca și esență. În esență sunt la fel. Împăratul și sclavul, președintele și prizonierul, prințul și cerșetorul nutresc împreună același ideal: să se recunoască unul în celălalt, să fie primiți de semenii lor și să fie miluiți de Dumnezeu”, a precizat Marius Balo.

Scrisoarea trimisă către Președintele Klaus Iohannis

De asemenea, acesta a dorit să facă publică și scrisoarea lui George Rusu trimisă către Președintele Klaus Iohannis.

”Mult stimate Domnule Președinte al României.

Mă numesc Rusu George Dan, m-am născut în Cluj-Napoca în 22 iunie 1967 într-o familie cu valori intelectuale, dar cu anii copilăriei mele trecând, aceste valori s-au pierdut prin scandaluri alcool și separări, iar viața mea în comparație cu cea a fraților mei a luat o întorsătură nefastă, josnică și rușinoasă.(...) Nu am o justificare pentru viața mea de infractor, chiar dacă am fost pedepsit mai aspru decât trebuia, chiar dacă unele aspecte scrise în rechizitoriu sau în sentință nu era întru totul fapte adevărate. Am preferat să tac, să cobor capul și să cer iertare”, a scris George Rusu.

George Dan Rusu - românul închis în Chile

George Dan Rusu - românul închis în Chile

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Am muncit ceea ce mi s-a cerut să fac. Am generații de alte persoane închise pe care i-am învățat să facă sport, să se disciplineze, să respecte, să renunțe la eventualele vicii. Am organizat evenimente sportive la care am participat, în care cei învățați de mine au terminat onorabil.(...) Când deja nu am mai putut îndura această bătaie de joc am apelat la Tratatul Internațional de la Strasbourg în aprilie 2019 pentru a fi transferat în țară, pentru a continua să ispășesc pedeapsa la noi acasă. (...)În luna decembrie 2021 Interpol România a anunțat că vor veni după mine în data de 29 din această lună, dar în 24 au informat că nu pot veni pentru moment, argumentând că statul Chilian ar mai avea probleme juridice cu mine”, se mai arată în scrisoare.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Iohannis a convocat ședința CSAT marți, 11 aprilie, la Palatul Cotroceni

”Am început greva foamei din data de 7 martie, nu știu exact dacă urmăresc să schimb ceva în cursul evenimentelor care decurg așa cum sunt sau efectiv nu mai am putere să continui sau poate după ce am trăit așa cum am trăit ca un câine o grămadă de ani e probabil că nu mi-ar rămâne mult timp de viață în condiții normale, e greu de spus.(...) Stimate Domnule Președinte, eu nu sunt în măsură să vă cer dumneavoastră ceva, rușinea pentru ceea ce sunt și cum mi-am trăit viața mă obligă să nu o fac. Aveți în grija Dumneavoastră milioane de români, de oameni buni care au și merită toată prioritatea în fața mea.(...) Doresc doar să vă înștiințez de viața diferită și complicată a unui român în celălalt colț al lumii”, a mai scris George Rusu în scrisoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si