Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV: Un român i-a cucerit pe japonezi cu mâncarea tradițională/ Mihai Căulea: ”Totul prinde aici dacă știi să prezinți”

Mihai Căulea s-a stabilit în Japonia de peste 29 de ani, acolo unde are și un restaurant cu specific tradițional românesc și spune că nu s-ar mai întoarce înapoi în țară.

Stefania Pavel,

Mihai Căulea s-a stabilit în Japonia de peste 29 de ani, acolo unde are și un restaurant cu specific tradițional românesc și spune că nu s-ar mai întoarce înapoi în țară.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mihai Căulea a plecat din România acum 29 ani cu gândul că își va construi un trai mai bun, chiar dacă asta implica să fie departe de casă și de țara lui natală. A pornit de jos, în România ocupând ultima dată postul de șef bucătar în Mamaia iar în Japonia, țara unde este acum stabilit, este patronul unui restaurant cu specific tradițional românesc. În România a făcut numeroase cursuri și s-a remarcat prin câștigarea unor premii în urma unor expoziții culinare.

Cum a decis să plece din România?

Mihai Căulea a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre viața din străinătate, despre cum îi merge afacerea în Japonia, dar a oferit și un sfat românilor care se gândesc să plece peste hotare.

Citește și: EXCLUSIV: Povestea singurului român care a traversat Americile pe bicicletă/ Radu Păltineanu: ”Am cerut voie poliției din Mexic să înnoptez la ei și mi-au oferit o celulă de închisoare”

”Am fost șef bucătar în Mamaia, am multe concursuri câștigate în domeniu și expoziții culinare multiple. Am un trecut tare. Am fost la un interviu de artă culinară pentru Japonia. Inițial nu am știut ce se poate întâmpla. A fost un interviu cu peste 350 de concurenți iar în doar trei zile Domnul m-a pus pe primul loc. Am fost primul ales, iar de aici au decurs toate etapele premergătoare.

Sunt de peste 29 de ani stabilit aici în Japonia”,  a spus Mihai Căulea.

Mihai Căulea- român stabilit în Japonia

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

”Cât despre mine...sunt un om deschis și un bun colaborator. Sunt un om simplu și muncitor. Am calificare de bucătar, am calificare de măcelar și școala de șef bucătar. Am experiență enormă în domeniu. Am multe concursuri câștigate pe primul loc. Am un trecut cât nu au alții în 100 de ani, meserie”,  a

adăugat românul.

Întrebat cât de greu i-a fost în Japonia și cum se descurcă cu restaurantul, acesta a spus că este greu, însă nu s-ar mai întoarce în România ca să o ia de la zero.

Ce sfat are Mihai Căulea pentru români?

”Este greu să găsești toate cele. Am contract cu un abator de unde primesc carne proaspete, în cantități industriale. Eu tranșez, toc și fac toate cele. Nu recomand să plecați din țară fără un statut bine implementat și deosebit de puternic, cu nervi și o dorință de fier. După 29 de ani, să vin în țară? Aș fi nevoit să o iau de la zero. Am aici un nume, un renume, sunt arhi cunoscut la TV, dat de cel puțin opt ori. Am un număr mare de clienți ce mă respectă și apreciază. Dacă ați fi în locul meu cum ați proceda?”, a mai spus Mihai Căulea.

Citește și: EXCLUSIV: Un cuplu de români a întâlnit cel mai în vârstă artist de tatuaje din lume/ Roberto Toma: ”Obișnuia să tatueze războinicii dintr-un grup numit 'vânători de capete'

Cât despre japonezi, domnul Mihai spune că ”totul prinde aici dacă știi cum să prezinți”.

Preparate tradiționale românești pregătite de Mihai Căulea în restaurantul său din Japonia.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește și: EXCLUSIV: Sorina Vajda a renunţat la profesia de jurist și a deschis un atelier de ceramică/ ”Cana creată într-un atelier spune povestea celui care a realizat-o”

Recent, un cuplu de vloggeri au trecut pragul restaurantului ”La Mihai”, unde și-au comandat mai multe preparate culinare românești, nota de plată fiind în total doar 200 lei pentru două persoane. Cei doi au fost fascinați de gustul autentic românesc al preparatelor și le-a adus aminte de România în cel mai frumos mod posibil.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI