In articol:
Mihai Căulea a plecat din România acum 29 ani cu gândul că își va construi un trai mai bun, chiar dacă asta implica să fie departe de casă și de țara lui natală. A pornit de jos, în România ocupând ultima dată postul de șef bucătar în Mamaia iar în Japonia, țara unde este acum stabilit, este patronul unui restaurant cu specific tradițional românesc.
Cum a decis să plece din România?
Mihai Căulea a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre viața din străinătate, despre cum îi merge afacerea în Japonia, dar a oferit și un sfat românilor care se gândesc să plece peste hotare.
”Am fost șef bucătar în Mamaia, am multe concursuri câștigate în domeniu și expoziții culinare multiple. Am un trecut tare. Am fost la un interviu de artă culinară pentru Japonia. Inițial nu am știut ce se poate întâmpla. A fost un interviu cu peste 350 de concurenți iar în doar trei zile Domnul m-a pus pe primul loc. Am fost primul ales, iar de aici au decurs toate etapele premergătoare.
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
”Cât despre mine...sunt un om deschis și un bun colaborator. Sunt un om simplu și muncitor. Am calificare de bucătar, am calificare de măcelar și școala de șef bucătar. Am experiență enormă în domeniu. Am multe concursuri câștigate pe primul loc. Am un trecut cât nu au alții în 100 de ani, meserie”, a
Întrebat cât de greu i-a fost în Japonia și cum se descurcă cu restaurantul, acesta a spus că este greu, însă nu s-ar mai întoarce în România ca să o ia de la zero.
Ce sfat are Mihai Căulea pentru români?
”Este greu să găsești toate cele. Am contract cu un abator de unde primesc carne proaspete, în cantități industriale. Eu tranșez, toc și fac toate cele. Nu recomand să plecați din țară fără un statut bine implementat și deosebit de puternic, cu nervi și o dorință de fier. După 29 de ani, să vin în țară? Aș fi nevoit să o iau de la zero. Am aici un nume, un renume, sunt arhi cunoscut la TV, dat de cel puțin opt ori. Am un număr mare de clienți ce mă respectă și apreciază. Dacă ați fi în locul meu cum ați proceda?”, a mai spus Mihai Căulea.
Cât despre japonezi, domnul Mihai spune că ”totul prinde aici dacă știi cum să prezinți”.
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
Recent, un cuplu de vloggeri au trecut pragul restaurantului ”La Mihai”, unde și-au comandat mai multe preparate culinare românești, nota de plată fiind în total doar 200 lei pentru două persoane. Cei doi au fost fascinați de gustul autentic românesc al preparatelor și le-a adus aminte de România în cel mai frumos mod posibil.