Sondajele publicate cu câteva zile înainte de alegerile locale din 27 septembrie dau șanse diferite principalilor candidați. Un sondaj PNL îl dă câștigător pe Nicușor Dan, în timp ce altul, realizat de IRSOP, arată că Gabriela Firea ar obține un scor mult mai bun decât principalul ei contracandidat.

Potrivit acestui sondaj, Gabriela Firea, candidata PSD, ar obține 42% din voturi, în timp ce Nicușor Dan, susținut de PNL și USR, este creditat cu 35% din voturi. Traian Băsescu (PMP) ar obține 15% din voturi, iar Călin Popescu Tăriceanu( ALDE) – 3%.

Cu alți candidați ar vota 5% dintre bucureșteni.

În ceea ce privește partidele politice, PSD este creditat cu 26%, urmat de USR, cu 25%, PNL, cu 21%, PMP – 8%, Pro România – 6%, ALDE – 4%, iar alte partide cumulează 10%.

Procentele sunt calculate pentru repondenţii care au declarat că vor merge la vot.

Prezenţa la vot ar putea depăşi 45%, potrivit IRSOP.

Sondajul a fost făcut telefonic, pe un eșantion de 1.010 persoane, între 21 și 23 septembrie 2020. Toleranţa de eşantionare este +/-3%.

Pentru Primăria Generală a Municipiului București se confruntă un număr de 18 candidați, reprezentanți ai mai multor partide. Între aceștia, cei mai bine plasați sunt Gabriela Firea (PSD), primarul în funcție, Nicuşor Dan (independent, sprijinit de PNL, USR și PLUS), Traian Băsescu (PMP), Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE) și Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020), candidatul susținut de Victor Ponta.

Citeste si: Nicușor Dan, întâlnire cu președintele Iohannis la Cotroceni

Biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti a stabilit, prin tragere la sorţi, ordinea partidelor pe buletinele de vot la aceste alegeri locale 2020, care sunt organizate în 27 septembrie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe primele 5 poziţii sunt ALDE, PSD, PMP, PNL şi UDMR, iar Alianţa USR-PLUS este pe locul 11. Ultima poziţie pe buletinele de vot o are Alianţa Pro Bucureşti 2020.

Primele rezultate parțiale, anunțate luni la ora 10.00

Biroul Electoral Central anunţă abia luni, la ora 10.00, primele rezultate parţiale ale alegerilor locale 2020.

Alegerile locale din 2020 în România  vor avea loc pe 27 septembrie 2020. Autoritățile le vor asigura alegătorilor măști și substanțe dezinfectante. Secțiile de votare din Capitală, în număr de 1.275, îi așteaptă pe alegători pe 27 septembrie.

Citeste si: Harta completă a secțiilor de votare din București. Unde poți vota la Alegerile Locale 2020

Prevederi legislative privind rezultatele partiale ale alegerilor locale 2020 din Bucureşti şi restul judeţelor

Lege 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale precizează că după închiderea secției de vot, președintele, în prezența membrilor biroului electoral, declanșează operațiunile de numărare a buletinelor de vot și de consemnare a rezultatului votării.

Care este ordinea pe buletinul de vot în București

Ce spuneau sondajele electorale din campanie?

Sondajele publicate cu câteva zile înainte de  alegerile locale 2020 din 27 septembrie  dau șanse diferite principalilor candidați. Un sondaj PNL îl dă câștigător pe Nicușor Dan, în timp ce altul, realizat de IRSOP, arată că Gabriela Firea ar obține un scor mult mai bun decât principalul ei contracandidat.

Potrivit acestui sondaj, Gabriela Firea, candidata PSD, ar obține 42% din voturi, în timp ce Nicușor Dan, susținut de PNL și USR, este creditat cu 35% din voturi.

Traian Băsescu (PMP) ar obține 15% din voturi, iar Călin Popescu Tăriceanu( ALDE) – 3%. Cu alți candidați ar vota 5% dintre bucureșteni.

Citeste si:   Cum pot vota bolnavii de COVID-19 la Alegerile Locale 2020

În ceea ce privește partidele politice, PSD este creditat cu 26%, urmat de USR, cu 25%, PNL, cu 21%, PMP – 8%, Pro România – 6%, ALDE – 4%, iar alte partide cumulează 10%.

Procentele sunt calculate pentru repondenţii care au declarat că vor merge la vot.

Prezenţa la vot la alegerile locale 2020 pentru Bucureşti

Prezenţa la vot ar putea depăşi 45%, potrivit IRSOP.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Sondajul a fost făcut telefonic, pe un eșantion de 1.010 persoane, între 21 și 23 septembrie 2020. Toleranţa de eşantionare este +/-3%.

Un alt sondaj, al PNL, îl dă câștigător pe Nicușor Dan. Acesta ar obține 42% din voturile alegătorilor, în timp ce pe Gabriela Firea ar vota-o 40% dintre repondenți, potrivit sondajului. 9% ar vota cu Traian Băsescu, în timp ce tot 9% ar vota cu alt candidat.

Citeste si:   Politica de tot râsul! Afișe aberante din campania electorală FOTO

Întrebați cât de siguri sunt că vor merge să voteze la alegerile locale, 55,6% dintre cei chestionați sunt foarte siguri că vor merge la urne, 34,9 nu știu sigur, iar 9,5 se declară foarte siguri că nu vor vota.

Și acest sondaj a fost realizat telefonic, pe 840 repondenți, în perioada 23-24 septembrie 2020 și are o marjă de eroare dev 3,7%.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si