Expertul vorbește despre situația din Statele Unite și atrage atenția că, dacă se va ajunge la o imunitate colectivă, numărul morților ar fi foarte mare. El spune că vizate în special sunt persoanele din categoriile vulnerabile.

"În SUA ne confruntăm și cu o epidemie de obezitate. Cu numărul de persoane cu hipertensiune arterială. Cu numărul de persoane cu diabet. Dacă toată lumea s-ar infecta, numărul morților ar fi enorm și acest lucru este total inacceptabil", a spus Anthony Fauci.

Ce înseamnă imunitatea colectivă

Se poate vorbi de imunitate colectivă când aproximativ 70% până la 90% din populație devine imună la o boală, fie prin contractarea acelei boli, fie prin vaccinare. Din acel moment, este mai puțin probabil ca boala să se răspândească la persoane care nu sunt imunizate. Astfel, nu mai există suficiente căi de transmitere pentru a ajunge la acestea.

Citeste si: România, focarul nr. 1 de coronavirus în Europa

Câte persoane au murit din cauza coronavirusului

Cel puțin 167.298 de persoane au murit în SUA din cauza coronavirusului, a raportat vineri Universitatea Johns Hopkins. La nivel global, coronavirusul a ucis, până în acest moment, peste 750.000 de oameni.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus 14 august 2020: Câte cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore?

Jumătate dintre decesele raportate la nivel mondial au fost înregistrate în cele patru cele mai afectate țări – Statele Unite (166.118 morți), Brazilia (104.201 morți), Mexic (54.666 morți) și India (47.033 morți).

Citeste si: Prima imagine cu Alexandre Eram după ce a scăpat de coronavirus! Andreea Esca și soțul ei au fost în vacanță la Porumbacu de Sus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si