Close sidebar
Close sidebar

Explozie in Anglia! Patru persoane si-au pierdut viata! "A fost foarte ingrozitor"

Patru persoane au fost ucise in explozia unui imobil la Leicester, in Aglia, duminica seara, a carei origine nu a fost legata de terorism, iar serviciile de salvare au cautat eventuali supravietuitori pana luni, scrie AFP.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

”Patru persoane au murit in explozia care a avut loc intr-o proprietate din Leicester ieri (duminica) seara”, a declarat politia locala luni, intr-un comunicat.

De asemenea, alte patru persoane mai erau spitalizate in continuare, intre care una ranita grav, a anuntat politia din acest oras situat in centrul Angliei.

Cladirea devastata de explozie ”era alcatuita dintr-un local comercial la parter si un apartament in duplex deasupra. Credem ca sunt oameni care nu au fost inca preluati, iar eforturile de salvare continua in vederea gasirii altor victime”, a declarat superintendentul Shane O'Neill, citat in comunicat.

”Odata ce situl va fi considerat sigur, o ancheta va fi efectuata impreuna cu serviciile de salvare si de lupta impotriva incendiilor in vederea examinarii circumstantelor incidentului, care, in acest stadiu, nu sunt legate de terorism”, a adaugat el.

Imagini de la fata locului surprind o cladire devastata de explozie si devorata de flacari.

Jumatate din imobil s-a surpat in drum, a povestit un martor, Tahir Khan.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

”Toata latura imobilului a explodat, literalmente”, a spus el. ”Nu mi-a venit sa cred, era ca-ntr-un film hollywoodian”.

sase echipe de pompieri au intervenit la fata locului.

”Echipele au muncit toata noaptea (de duminica spre luni) pentru a stinge incendiul. Acum avem echipe specializate in cautare si salvare, ajutate de caini de cautare, si incercam sa gasim alte victime in cladire”, a declarat la fata locului, pentru AFP, seful pompierilor, Matt Cane.

”FOARTE INGROZITOR”

Salvatori cred ca victime s-ar putea afla la fata locului si au indemnat persoane ingrijorate cu privire la apropiati sa contacteze politia.

Serviciile de salvare au avertizat duminica, spre ora locala 19.00 (21.00, ora Romaniei), cu privire la o explozie importanta. Ele au anuntat un ”incident major” si au cerut populatiei sa ”evite sa se duca in sector”.

sase persoane au fost spitalizate, doua in ”stare critica”, a anuntat spitalul din Leicester pe Twitter.

Un barbat din Leicester, care locuieste in apropiere de locul incidentului, a povestit AFP cum a resimtit explozia.

”A fost foarte ingrozitor”, a declarat Graeme Hudson. ”Locuiesc la cinci minute(...), dar casa mea a fost zguduita. Am iesit si am vazut mult fum si flacari foarte inalte”.

”M-am dus repede (la fata locului) sa vad ce se intampla. Nu am stat mult, pentru ca m-am temut pentru securitatea fiului meu in varsta de 11 ani”, a adaugat el.

”Sunt vesti teribile”, a scris duminica seara, pe Twitter, deputata laburista locala Liz Kendall, iar presedintele Partidului Conservator si totodata secretarul de stat fara portofoliu Brandon Lewis a transmis ”ganduri” tuturor celor afectati de incident.

Alimentarea electrica a unui numar de locuinte a fost afectata de incident, iar un cordon de securitate a fost instituit, insa nicio locuinta din vecinatatea dramei nu a fost evacuata in noaptea de duminica spre luni.

Drumurile din sector au ramas inchise luni.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI