Close sidebar
Close sidebar

"Femeile-girafa" din Burma (Myanmar). Inelele grele de alama le intind femeilor gatul in semn de frumusete si statut social

Fotograful ucrainean Dmytro Ghilitukha a realizat o serie de fotografii impresionante cu femeile din tribul Kayan din Burma care isi alungesc gatul de la varste fragede, considerand ca un gat lung este un semn de frumusete si de pozitie sociala.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pentru acest procedeu, ele folosesc inele grele din alama pe care si le pun in jurul gatului, care prin greutatea lor trag in jos muschii din jurul claviculei si preseaza cutia toracia, iar gatul pare astfel mai lung.
Statul Kayah din Myanmar este deschis turistilor din anul 2014.
"Unii oameni cred ca daca si-ar da jos acele inele, gatul femeilor s-ar rupe. Dar in realitate nu este asa" spune fotogramul in varsta de 28 de ani, Dmytro Ghilitukha, care a intalnit o femeie care si-a scos inelele di jurul gatului dupa foarte multi ani in care le-a purtat incontinuu.
Dupa trei saptamani, gatul femeii si-a revenit la normal.
De asemenea, Dmytro incurajeaza oamenii sa vina si sa viziteze aceste locuri unde oamenii sunt foarte ospitalieri si linistiti si recomanda apelarea la un ghid turistic local.
Acest obicei al femeilor dateaza de foarte multi ani si in realitate nimeni nu mai tine minte care a fost motivul pentru care au apelat la aceasta practiva.
Una dintre teorii se refera la faptul ca femeile din Kayah stateau mai mult singure, in timp ce barbatii se aflau la vanatoare in padure si au apelat la aceste inele pentru a se proteja de un eventual atac al animalelor salbatice.
Altii vorbesc despre un motiv pur estetic, care are rolul de a le deosebi pe femeile kayah de alte minoritati, scrie Daily Mail.

Pentru acest procedeu, ele folosesc inele grele din alama pe care si le pun in jurul gatului, iar prin greutatea lor trag in jos muschii din jurul claviculei si preseaza cutia toracia, iar gatul pare astfel mai lung. Statul Kayah din Myanmar este deschis turistilor din anul 2014.

"Unii oameni cred ca daca si-ar da jos acele inele, gatul femeilor s-ar rupe. Dar in realitate nu este asa" spune fotogramul in varsta de 28 de ani, Dmytro Ghilitukha, care a intalnit o femeie care si-a scos inelele din jurul gatului dupa foarte multi ani in care le-a purtat incontinuu.Dupa trei saptamani, gatul femeii si-a revenit la normal.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Oamenii au fost extaziați când au văzut la un zoo din China doi pui de panda. Apoi aceștia au început să latre- antena3.ro

De asemenea, Dmytro incurajeaza oamenii sa vina si sa viziteze aceste locuri unde oamenii sunt foarte ospitalieri si linistiti si recomanda apelarea la un ghid turistic local.

Acest obicei al femeilor dateaza de foarte multi ani si in realitate nimeni nu mai tine minte care a fost motivul pentru care au apelat la aceasta practiva.Una dintre teorii se refera la faptul ca femeile din Kayah stateau mai mult singure, in timp ce barbatii se aflau la vanatoare in padure si au apelat la aceste inele pentru a se proteja de un eventual atac al animalelor salbatice.Altii vorbesc despre un motiv pur estetic, care are rolul de a le deosebi pe femeile kayah de alte minoritati, scrie Daily Mail.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI