Veștile care vin de la ANM în legătură cu fenomenele meteo ne dau frisoane. Și asta pentru că România se poziționează la nivelul 8 pe scara de la 1 la 10 a fenomenelor meteo extreme. Concluzia aparține unui expert meteorolog, conectat la informațiile oficiale venite dinspre ANM. 

Citeste si: VIDEO| Grindina de dimensiuni uriașe a făcut prăpăd în județul Bacău

Încălzirea globală aduce fenomenele meteo adverse

Bogdan Antonescu a declarat, pentru Digi 24, că situația este terifiantă. Chiar dacă ne aflăm în sezonul furtunilor, acestea au crescut în frecvență și intensitate în ultimii ani, ca urmare a încălzirii globale.

Citeste si: Fenomen rar pe litoral. Ce ne aduce prognoza meteo?

Vremea cu ploi, furtuni și grindină nu este neobișnuită în această perioadă, pentru că ne aflăm în sezonul fenomenelor severe în Europa, a declarat la Digi24 Bogdan Antonescu, expert în fenomenele meteo extreme. Numai că  există studii care arată că frecvența și intensitatea fenomenelor meteo a crescut în ultimii ani în Europa.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Fenomenele meteo, mai agresive în România. Vestea ne dă fiori
Fenomenele meteo, mai agresive în România. Vestea ne dă fiori

România, campioni la fenomenele meteo

Întrebat cât de severe sunt aceste fenomene în România, Bogdan Antonescu a răspuns: "Suntem la 8 pe o scară de la 1 la 10 a fenomenelor extreme: vânt foarte puternic, grindină cu diametru mare, până la 10 cm, descărcări electrice frecvente, tornade".

Citeste si: Cod roșu de furtuni în România! Care sunt localitățile vizate

El a precizat, de asemenea, că mai-iunie este sezonul în care se pot forma tondade, însă acestea au nevoie de condiții meteo extrem de precise.

Citeste si: Vremea a făcut prăpăd în România. În weekend va fi mai rău

"O furtună puternică, ce produce vânt puternic și grindină, poate produce o tornadă. Dar în 90% din cazuri rămân furtuni puternice", a mai afirmat Bogdan Antonescu, expertul meteo.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara, valabil sâmbătă, după care tot teritoriul va rămâne sub cod galben.

Fenomenele meteo, mai agresive în România. Vestea ne dă fiori
Fenomenele meteo, mai agresive în România. Vestea ne dă fiori


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si