Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro
Cine a venit la mare weekendul acesta, a avut parte de un adevarat festin- scoicile gatite pe plita, amestecate cu rapane sau scaldate in sos de vin alb au fost vedetele cu cei mai multi fani.
Spectacolul culinar care a imbiat milioane de papile gustative s-a intamplat chiar in fata pofticiosilor- scoicile pe pat de paste, sau cu rosii cherii faceau o baie in vin spre ademenirea clientilor.
“Ieri daca am vandut peste o tona 600 de scoici, astazi preconizam sa vindem peste 6 tone ”, a declarat Bogdan Dumitrescu, organizatorul festivalului.
Scoicile folosite de maestri bucatari sunt suta la suta proaspete, pescuite din Marea Neagra, iar festivalul a avut un succes rasunator. Dupa aceasta editie care a strans mii de turisti, autoritatile vor sa faca din asta o traditie chiar in varf de sezon.
La final retetele au fost jurizate. Chefii cei mai inspirati au castigat marele trofeu- o scoica grea de 17 kilograme.