Transportul public de suprafață a fost reluat în această dimineață la capacitate maximă. Mai multe autobuze și tramvaie au ieșit astăzi pe traseu încă de la ora 5 dimineața. Au existat discuții la nivelul fiecărui depou și autobază și s-a ajuns la un numitor comun. 

Decizia de suspendare a grevei vine după ce, aseară, a avut loc o ședință la Primăria Capitalei între sindicaliști și membrii Consiliului de Administrație.

Aceștia au hotărât să analizeze doleanțele angajaților în perioada următoare. În cursul zilei de azi, sindicaliștii vor avea avea o întâlnire la Palatul Parlamentului cu o delegație parlamentară undee vor fi analizate problemele întâmpinate la nivelul STB.

Citeste si: Nicușor Dan, după prima rundă de negocieri de la STB: „Sunt tot mai mulţi şoferi care înţeleg că această aventură trebuie să se sfârşească”

Mesajul de renunțare la proteste

„Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru și impactul asupra cetățenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022, ora 20.00, am avut o discuție cu membrii Consiliului de Administrație care au promis că analizează dolenațele salariaților în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuție la Palatul Parlamentului cu o delegație parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou și autobază, celelalte enitiți, iar salariații au decis suspendarea acțiunii de protest și reluarea lucrului. Sindicatul

Transporturilor București a preluat problematica ridicată în această perioadă și va face demersuri către autoritățile decidente în vederea rezolvării acestora”, a transmis printr-un comunicat Biroul Permanent STB. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ministerul Educației, anunț de ultimă oră pentru elevi, în contextul grevei STB

Greva STB

Angajații de la STB au intrat în grevă spontană joi dimineață. Tribunalul București a suspendat greva, dar angajații au continuat să nu meargă la serviciu.

Oamenii cer un nou contract colectiv de muncă, salarii mai mari, dar și demisia actualului director. Potrivit sindicaliștilor, un șofer STB câștigă în acest moment aproximativ 4.000 de lei brut, cu toate că lucrează sâmbăta, duminica, dar și în alte zile libere.

Citeste si: Nicușor Dan face apel la rațiune către toți șoferii și vatmanii STB

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si