Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Fine dining cu salam de Sibiu. Bucătarii au creat preparate ce includ acest produs românesc

Fine dining cu Salam de Sibiu! Se poate, ne-o dovedesc bucătarii cu imaginație, care au creat preparate ce includ și acest produs sută la sută românesc. Totul, la un eveniment unde s-a lansat chiar și o carte dedicată acestui tip de salam. Mezelul a devenit atât de popular încât urmează să intre și pe piața din Statele Unite.

Redactia Stirile Kanal D,

Fine dining cu salam de Sibiu. Bucătarii au creat preparate ce includ acest produs românesc

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fine dining cu salam de Sibiu! Da, se poate să facem preparată de lux din acest produs care a apărut prima oară pe piață acum un secol. Cunoscutul bucătar Alex Petricean ne-a făcut și o demonstrație prin care salamul de Sibiu, brand național, a fost introdus în mâncăruri gustoase.

Citește și: VIDEO- Astăzi este Ziua Internațională a Sandvişului. Bucătarul Adrian Sitaru ne va dezvălui câteva tipuri de sandvișuri

Bucătarii au creat preparate ce includ acest produs românesc

Alex Petricean, chef bucătar: „E o provocare să putem să facem o bucătărie modernă cu un produs atât de tradițional pentru întreaga populația a României, pentru că toți îș știm în variante extrem de simple, într-un sandviș alături de o bucată de pâine, o roșie.

Este o ciupercuță făcută dintr-o mămăligă prăjită umplută cu sos de cașcaval afumat, deasupra avem o panglică foarte subțire de salam de Sibiu și trufe negre de Transilvania.”

Demonstrația a fost făcută în cadrul unui eveniment inedit, unde s-a promovat lansarea unei cărți despre salamul de Sibiu. Ce s-a scris despre el?

Carmen Gavrilescu, autoarea cărții: „Mai presus ca orice cum se face salamul de Sibiu, din ce se face salamul de Sibiu.

E un salam crud uscat, care se face exclusiv din carne și slănină tare, condimente, fum din lemn, totul la rece timp de 70 de zile.”

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Salamul de Sibiu era un produs de lux în perioada comunistă. Nu se găsea mereu la vânzare în magazine, ci se dădea mai mult pe sub mână.

„Nu-l găseai. Cel mai mult se vindea la magazinele care aveau circuit închis, acolo găseai tot timpul salam de Sibiu.”

„Este un brand. Îmi place, în special fiicei mele. Consumăm destul de des, nu pot să spun că săptămânal, dar o dată pe lună.”

Salamul de Sibiu costă, în funcție de gramaj, de la 20 de lei în sus.

„E bun, e foarte bun, dar când era mai ieftin mai luam. Acum nu se poate.”

Salamul de Sibiu va rămâne primul produs românesc din carne care a obținut Indicație Geografică Protejatp din partea Uniunii Europene și cu o tradiție de peste 130 de ani, rămâne unul dintre alimentele preferate de români. Anul acesta sun șanse marca produsul să ajungă și pe piața din Statele Unite ale Americii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI