Motoarele electrice în mod special sunt cele care au o mare căutare pe piața industrializată. Fie ele standard sau particularizate pentru aplicații industriale, acestea sunt comercializate doar de către parteneri de încredere. Vorbim mai jos despre acest gen de motoare.

Ventilatoare centrifugale de medie și înaltă presiune, calitate superioară 

Precum se știe, ventilatoarele sunt de mai multe feluri și au o paletă diversificată de folosire.

De la ramura industrială până la cea a consumatorului individual, ventilatoarele joacă un rol important. Tocmai de-aceea alegerea lor ar trebui făcută în deplină cunoștință de cauză, consultând în prealabil fise tehnice ventilatoare centrifugale de medie si înaltă presiune.

Acest gen de ventilatoare au o serie de caracteristici prin care se deosebesc de ventilatoarele obișnuite. Mai specific, pe fișa lor tehnică se menționează că sunt dotate cu motoare cu eficiență ridicată care au cuplaj direct cu rotorul. Acesta este, desigur, un amănunt foarte important. Ca și construcție, ele pot avea sensul acelor de ceasornic sau dimpotrivă, contrar acelor de ceasornic. În ambele cazuri orientarea gurii de refulare este dispusă din 45 în 45 de grade.

Opțional, la alegere, ele pot fi dotate cu motoare electrice monofazate până în gabaritul 90.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Gama largă de aplicații le fac compatibile cu industria de panificație, morărit, furnale, fabrici de ciment, industria textilă, printre altele.

Ventilatoare cu motoare cu protecție ridicată la umiditate

Din categoria motoare electrice trifazate comercializate de către magazinele online de profil se numără o gamă diversificată, ca și caracteristici sau dimensiuni.

Astfel, dacă aducem în discuție aici ventilatoare cu motoare cu protectie ridicata la umiditate, acestea conțin anumite caracteristici tehnice de tip standard. Și anume, tensiunea setată la 230/400 V sau 400/690 V, o frecvență de 50 Hz și o protecție pentru praf și umiditate.

Opțional, pentru o anumită categorie de clienți se pot executa motoare electrice trifazate cu mențiuni speciale, cu protecție ridicată umiditate sau pentru întrebuințări la temperaturi mai ridicate de 40 de grade. Iar pentru lucrul în mediul salin se aplică o vopsea specială, pentru protecție suplimentară.

Multitudine de aplicații ale motoarelor electrice trifazate

Pentru o alegere corespunzătoare a acestor categorii de motoare, se recomandă atenție sporită îndreptată îndeosebi către particularitățile motoarelor, dar și pentru protecția electrică, pentru a crește fiabilitatea produsului.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Printre altele, motorul trebuie ales în funcție de mediul în care se lucrează, dar și să se țină cont la ce tip de sarcini este supus. 

În anumite cazuri va fi o nevoie de ventilare auxiliară. În acest caz trebuie contactat furnizorul.

Motoarele electrice trifazate au nevoie de protecții electrice. Acestea trebuie să fie reglate la valoarea curentului de pe etichetă. Aceasta va fi protecția suplimentară în caz de suprasarcină.

Având în vedere cerințele speciale și faptul că nu doar alegerea, ci și investiția în sine este de dorit să fie de cursă lungă, veți căuta negreșit un furnizor pe care să vă bazați. Din fericire, veți găsi opțiuni și pe piața autohtonă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si