Close sidebar
Close sidebar

Anunțul premierului Florin Cîțu despre rectificarea bugetară. "Unde nu sunt reforme, alocăm mai puţine resurse"

Negocieri intense și tensiuni în coaliția de guvernare pe tema alocărilor de bani la rectificarea bugetară anunțată de premierul Florin Cîțu. La finalul ședinței de coaliție de marți, prim-ministru a anunțat că în şedinţa de guvern de miercuri vor fi prezentate trei ordonanţe de urgenţă în primă lectură referitoare la MDLP, două dintre acestea vizând proiectul "Anghel Saligny" şi cealaltă ajustarea preţurilor la materiale de construcţii.

Razvan Ilie,

Florin Cîțu: "Toţi suntem evaluaţi tot timpul. Şi eu, şi Dacian Cioloş"  [Sursa foto: Gov.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Fiecare ministru trebuie să găsească soluţiile pentru a implementa programul de guvernare. Soluţiile nu vin din altă parte. Şi dacă soluţiile găsite până acum n-au fost bune, tot responsabilitatea fiecărui ministru este de a găsi aceste soluţii", a precizat Florin Cîțu.

Citeste si: Se dau bonuri de masă pentru românii care se vaccinează anti-COVID

"Dacă nu va veni nicio reformă, nu vom finanța cu resurse"

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că acolo unde nu vor exista reforme, nu vor mai fi alocate resurse bugetare.

Întrebat dacă a primit vreun răspuns la solicitarea sa referitoare la reformele din ministere, premierul a spus: "Am cerut până la următoarea rectificare bugetară. Dacă nu va veni nicio reformă, nu vom mai finanţa cu resurse".

Citeste si: Premierul Florin Cîțu a fost întrebat "Cât costă o franzelă?". Ce răspuns a dat șeful Guvernului

"A fost o discuţie pe această temă, mi s-au prezentat, unele reforme cred că sunt în curs înţeleg, vom primi în perioada următoare mai mult detalii şi de aceea nici noi nu alocăm resursele pe care le-au cerut, alocăm

mai puţine resurse", a adăugat el.

Dacian Cioloș: Premierul nu poate să decidă singur

Rectificarea bugetară este o atribuţie a coaliţiei de guvernare, iar premierul nu poate să decidă singur, a declarat copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cioloș a subliniat că USR PLUS a formulat câteva propuneri care să fie prinse în proiectul de rectificare şi are aşteptări în acest sens la ministerele Transporturilor şi Sănătăţii.

„Vreau să fac o precizare, ca să fie foarte clar, rectificarea bugetară este o atribuţie a coaliţiei de guvernare, aşa cum şi adoptarea bugetului a fost o responsabilitate a coaliţiei.

Deci, acolo se iau deciziile, nu poate să decidă premierul singur şi nicio o altă persoană individual sau ministrul de finanţe rectificarea”, a declarat Dacian Cioloş, marţi, la finalul Biroului Naţional al USR PLUS.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță: Tendința este să se îmbolnăvească de COVID tot mai mulți tineri

Cioloş a adăugat că USR PLUS a formulat câteva propuneri legate de rectificare şi are aşteptări pentru câteva ministere care „nu sunt satisfăcute cu ceea ce a fost propus până acum, cu ceea ce este pe masă”, menţionând în acest sens Ministerul Transporturilor şi Ministerul Sănătăţii.

Florin Cîțu: "Toţi suntem evaluaţi tot timpul. Şi eu, şi Dacian Cioloş" 

Despre declaraţia copreşedintelui USR PLUS Dacian Cioloş, potrivit căreia ar trebui evaluat întregul Guvern, inclusiv premierul, Cîţu a arătat că "toţi sunt evaluaţi de români".

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Toţi suntem evaluaţi tot timpul. Şi eu, şi Dacian Cioloş şi suntem evaluaţi de români", a spus el.

Potrivit lui Cîțu, trebuie să existe responsabilitate din partea fiecărui ministru pentru implementarea propriului program de guvernare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI