Close sidebar
Close sidebar

Ford ar putea infiinta o companie mixta cu un partener chinez, pentru un automobil electric

Ford Motor analizeaza infiintarea unei companii mixte cu constructorul chinez Anhui Zotye Automobile, in vederea fabricarii unui automobil electric sub un brand nou, pentru a profita de interesul pentru astfel de vehicule pe cea mai mare piata auto din lume, transmite Reuters.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

China, unde poluarea din marile orase se afla la un nivel alarmant, sustine agresiv constructia de vehicule electrice si a alocat zeci de miliarde de dolari investitiilor, cercetarilor si subventiilor, multi constructori auto fiind incurajati sa lanseze proiecte.

Tesla, Daimler si General Motors se numara printre companiile care au anuntat deja planuri de constructie a unor vehicule electrice in China, unde autoritatile vor ca pana in 2025 o proportie de cel putin o cincime din vanzarile de automobile din tara sa fie electrice sau hibride.

Grupul Ford, ale carui vanzari in China au scazut cu 7% in acest an, a anuntat marti, intr-un comunicat, ca a semnat un memorandum de intelegere cu Zotye Auto pentru constructia unui nou brand sub care sa fie comercializare vehicule electrice. Ambele companii vor detine participatii egale de 50% la compania mixta.

Detaliile financiare ale acordului nu au fost facute publice.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Posibila compania mixta a Ford cu Zotye Auto ar fi o extindere a angajamentelor facute de compania americana pentru fabricarea de automobile electrice in China.

In luna aprilie, Ford a prezentat planurile de a oferi pana in 2025 versiuni electrice sau hibride pentru toate modelele pe care le construieste in China cu partenerul Chongqing Changan Automobile.

Totusi, compania a precizat ca va avea o abordare precauta, din cauza incertitudinilor legate de interesul consumatorilor si politica guvernamentala.
Zotye, descrisa de Ford ca lider pe piata chineza a automobilelor electrice mici, a vandut peste 16.000

de vehicule electrice in perioada ianuarie-iulie, in crestere cu 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania chineza, cu sediul in provincia Zhejiang, mai produce SUV-uri si camioane, iar luni a raportat o crestere a aproape sase ori a profitului in primul semestru.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI