Close sidebar
Close sidebar

Ford se pregătește de concedieri masive. Care este motivul real

Gigantul auto american Ford Motor se pregăteşte să renunţe la 8.000 de angajaţi în următoarele săptămâni, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Sorin Negru,

Directorul general al Ford, Jim Farley, vrea să reducă costurile cu trei miliarde de dolari până în 2026.

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ford nu a comentat încă informațiile apărute pe surse, iar Bloomberg notează că planul restructurărilor nu a fost finalizat şi detaliile încă ar putea fi modificate.

Citeste si: VIDEO- Cea mai mare grevă în transporturi din ultimii 30 ani în Marea Britanie. Angajații cer suplimentarea locurilor de muncă și salarii mai mari

Concedierile ar avea loc la nou creata divizie Ford Blue, responsabilă pentru producerea vehiculelor alimentate cu motoare cu combustie, precum şi la alte operaţiuni din cadrul companiei. 

Anul acesta, acţiunile Ford au scăzut cu aproximativ 39%, pe fondul temerilor privind efectele inflaţiei asupra industriei auto, potrivit Agerpres.

De ce renunță Ford la 8.000 de angajați

Producătorul auto american încearcă să îşi majoreze profitul pentru a finanţa investiţiile în vehicule electrice, mai informează presa economică de peste ocean.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Noi amenzi pentru lipsa rovinietei în 2022. Klaus Iohannis a semnat decretul

Decizia ar face parte din planul directorului general Jim Farley de a reduce costurile cu trei miliarde de dolari până în 2026.

El a declarat că vrea să transforme Ford Blue "într-un motor de numerar şi de profit pentru întreaga întreprindere".

Două afaceri distincte pentru Ford

Producătorul auto american a anunţat în martie 2022 că diviziile sale de vehicule electrice (EV) şi de motoare cu combustie internă (ICE) vor funcţiona ca entităţi separate, separare care ar permite extinderea producţiei de vehicule electrice, în încercarea de a ţine pasul cu Tesla.

Citeste si: E-mailul incredibil pe care l-a trimis Elon Musk angajaților săi de la Tesla: ”Vă întoarceți să munciți la birou sau plecați!”

Ford a anunţat că va forma două afaceri auto "distincte", una concentrată pe vehiculele electrice, numită Ford Model e, şi alta pe motoarele cu combustie internă, Ford Blue. Acestea se vor alătura diviziei de vehicule comerciale Ford Pro.

De asemenea, Ford a informat că până în 2026 va majora cheltuielile cu vehiculele electrice la 50 de miliarde de dolari, faţă de un nivel de 30 de miliarde de dolari anunţat anterior.

Citeste si: Salariul minim la nivelul UE, tot mai aproape de realitate. Cu cât ar putea crește veniturile românilor

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI