”Fratele meu Evan, 35 de ani, s-a nascut de sex feminin.

La 16 ani s-a declarat a fi transgender, insa nu a incetat niciodata sa isi doreasca un copil. In aceasta primavara, dorinta i s-a indeplinit”, scrie sora lui.

Cand era in liceu, Evan a avut grija de niste tripleti pentru a avea bani sa mearga la scoala. Si-a dorit, inca de la o varsta frageda, sa devina parinte. La 19 ani si-a schimbat numele si a inceput o procedura fizica lunga, de schimbare de sex. Cu toate acestea, inca isi nota in jurnal nume pentru viitorii lui copii: Kaya, Eleanor, Huxley.

Cand doctorita l-a anuntat ca in corpul lui s-a dezvoltat o sarcina, i-a mai spus ca nivelul de progesteron din organism este mic, iar pentru dezvoltarea sarcinii acest hormon este esential. A inceput sa ia imediat pastile, mai ales ca, inainte cu patru luni de confirmarea sarcinii, suferise un avort spontan.
Inceputul transformarii

”Americanii incep sa fie deschisi ideii ca te poti naste in corp de femeie, dar sa simti ca, de fapt, esti barbat.

Dar daca te nasti in corp de femeie, simti ca esti barbat dar vrei totusi sa procreezi? Ce fel de barbat esti? Intrebarea aceasta poate deranja. Ii poate face pe unii sa se simta inconfortabil. De aceea, atunci cand am primit mesajul de la Evan, care anunta sarcina, am fost fericita pentru el, dar si inspaimantata. M-am intrebat ce vor spune strainii despre fratele meu cu barba peste noua luni. Si ma intrebam daca va fi in siguranta”, mai scrie sora lui.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”In 2003 a inceput sa ia hormonii de transformare si tot atunci m-a anuntat si pe mine ca, de acum inainte, va trebui sa ma adresez cu noul nume, Evan. In urmatoarele luni, am vazut cum corpul incepe sa i se modifice. A inceput sa isi inveleasca sanii cu o banda. I-au disparut soldurile si i s-au dezvoltat muschii pieptului. Dar, cel mai mult, m-au impresionat mainile.

Amandoi aveam maini delicate, cu degete subtiri, iar ale lui au inceput sa devina paroase”.
Perioada de tranzitie a fost dificila. Parintii l-au sprijinit, dar au fost destul de distanti. Se aflau in mijlocul unui divort, dupa ce, la 50 de ani, tata i-a spus mamei ca este gay. ”Eu si cealalta sora a mea aveam parteneri femei, asa ca am glumit atunci cu Evan si i-am spus ca sa fii gay nu este un lucru suficient de rebel in familia noastra, trebuia ca el sa faca mai mult decat atat si sa isi schimbe sexul. Privind in urma, regret aceasta gluma”,
scrie ea.

"Inainte de sarcina, Evan isi injecta hormoni o data pe saptamana ca sa scada nivelul de estrogen si sa creasca cel de testosterone. A ales sa nu faca operatia de mastectomie masculinizanta (extirpare a sanilor, in termini populari), la care multi barbati trans recurg, din cauza faptul ca este alergic la majoritatea antibioticelor. Dar si pentru ca a stiut ca, intr-o zi, s-ar putea sa vrea sa alapteze. Asa ca isi bandaja bine sanii, ca sa nu se vada. Zicea ca doare, dar ca s-a obisnuit. Este la fel cum s-ar obisnui o femeie cu mersul pe tocuri”.

Pentru ca Evan are ca partener de viata o femeie, pentru obtinerea sarcinii s-a folosit un donator de sperma. A durat destul de mult. Prima incercare a fost cu cinci ani in urma, dar fara succes. Acum trei ani, a mai existat o tentativa, si aceasta esuata.
A inceput sa faca tratament pentru stimularea ovulatiei si apoi a monitorizat-o cu atentie. Costurile pentru tratament, ecografii, inseminare s-au ridicat la 12.000 de dolari.

”La sase zile dupa nasterea bebelusului, am mers la Boston sa il cunosc. Cand am ajuns, Evan tocmai il alaptase. A deschis usa imbracat in pijama si purtand un sutien pentru alaptare. Mi-a dat nepotelul in brate, insa, pentru ca inca ii era foame, a inceput sa planga. I l-am dat inapoi, iar el ne-a facut semn sa ne asezam la masa si a inceput iar sa il alapteze. Evan ne-a povestit momentul nasterii. El si partenera lui au ajuns la spital dupa miezul noptii si, in drumul lor, s-au intalnit cu o asistenta. <Va puteti imagina ce era in mintea ei? Vedea un barbat si o femeie mergand spre maternitate. Femeia cara o valiza, un rucsac si un dosar. Iar barbatul nu avea nimic altceva decat o minge mov de yoga si, tot facand cate un pas, o sprijinea de perete, se lasa pe ea si se vaita>”. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

sursa: totuldespremame.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si