In articol:
Deși este un sortiment de carne roșie (care nu este foarte recomandată de către specialişti), carnea de miel este sănătoasă datorită conținutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral în organism dublează riscul de astm.
Carnea de miel este foarte fragedă, iar 100 de grame de carne de miel conțin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grăsime, 215 calorii, 1,2 grame de fier si 95 mg colesterol.
Citeste si: Pasca fără aluat: Cea mai bună reţetă. Secretul gospodinei din Moldova
Ingrediente pentru friptură de miel
- 1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg
- cartofi noi
- 6-7 caţei mari usturoi
- 1 pahar mare vin alb
- 1 cană de apa
- 50 ml ulei de măsline sau floarea soarelui
- 2-3 crenguţe rozmarin
- 2-3 crengute
- măghiran proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare friptură de miel
Spălam pulpa de miel foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe sau feliuţe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpă din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate introducem usturoiul. Ungem pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare şi piper din belşug şi o aşezam în tavă unsă şi ea cu câteva linguri de ulei.
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
Citeste si: Pască cu brânză si stafide rețetă simplă
Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o băgam în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră şi jumătate.
Acoperim din nou şi mai lăsăm încă 30 minute la cuptor. După ultimele 30 minute, descoperim tava şi lăsăm pulpa şi cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp, avem grijă că sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apa călduţă amestecată cu puţin vin.
Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul şi o putem servi.