Friptură de porc. Congelarea cauzează expandarea şi crăparea fibrelor musculare, rezultând în sporirea frăgezimii cărnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City. Astfel, autorul studiului, cercetătorul John Unruh, susţine că secretul din spatele unei fripturi fragede este îngheţarea prealabilă a cărnii şi apoi dezgheţarea acesteia, chiar înaintea preparării acesteia.

Citeste si: Toba de casă. Cum se prepară corect. Află ingredientul care o face delicioasă

Friptură de porc

Friptură de porc. Oamenii de ştiinţă, care au îngheţat carnea timp de două săptămâni şi apoi au dezgheţat-o timp de 24 de ore în frigider, au testat şi bucăţi de carne de vită din partea dorsală şi din coaste, iar rezultatele au fost similare. După ce aţi dezgheţat carnea, vă puteţi ghida după următoarele sfaturi oferite de publicaţia Men’s Health pentru a obţine o friptură fragedă. Înainte de a prepara friptura, pregătiţi carnea.

Citeste si: Slănină cu ceapă. Ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci această combinație

Friptură de porc. Chiar dacă vă este foame, rezistaţi tentaţiei de a transfera carnea din pachet direct în tigaie după ce aceasta s-a dezgheţat. În loc să procedaţi astfel, aşezaţi bucata de carne pe o farfurie şi lăsaţi-o acolo timp de 15 minute.

Acest lucru va permite proteinei reci să se obişnuiască cu temperatura camerei, reducând riscul de a înnegri friptura la exterior şi de a o usca sau arde, înainte ca interiorul să fie de asemenea preparat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Friptură de porc

Citeste si: Piftie. Nutriționiștii spun adevărul despre acest preparat nelipsit pe mesele de Crăciun

Friptură de porc. Apoi uscaţi bucata de carne cu ajutorul unor prosoape de hârtie. După ce carnea s-a fript, lăsaţi-o să se „odihnească”: luaţi friptura de pe foc, aşezaţi-o pe un tocător şi aşteptaţi 5 minute. Dacă tăiaţi friptura prea devreme, sucul acesteia se va revărsa în exterior, în farfurie, în loc să vă bucuraţi de întreaga saovoare. Ce puteţi aduce în plus faţă de cele de mai sus, pentru o friptură şi mai fragedă, este să amestecaţi într-un bol mic ulei de măsline, sare de mare şi rozmarin proaspăt tăiat mărunt, după care întindeţi amestecul pe tocător. Friptura va prelua aceste arome în timpul etapei de odihnire, scrie adevarul.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si