In articol:
- Friptura de pui. Aveți grijă la temperatura cărnii!
- Nu deschideți frecvent ușa grill-ului
- Așteaptați câteva minute înainte de a asezona carnea cu sosul preferat
- Nu aglomerați grill-ul, evitați să amestecați legumele cu carnea
- Gătiți carnea separat
- Nu vă grăbiți să taiați carnea
Friptura de pui. Aveți grijă la temperatura cărnii!
În primul rând, asigură-te că temperatura cărnii nu este foarte ridicată.
Citeste si: Cartofi la cuptor. Ingredientul secret care îi face delicioși
Nu deschideți frecvent ușa grill-ului
Al doilea pas către friptura perfectă este să nu lasați grătarul deschis pentru a nu se pierde caldură. De fiecare dată când deschideți ușa grill-ului temperatura scade. Potrivit ar fi să folosiți un termometru pentru carne. Temperatura perfecta, potrivit lui Courtney, este cea de 76 de grade. Termometrul se introduce în partea cea mai groasă a bucății respective de carne.
Citeste si: Marinadă pentru friptura de porc. Cât trebuie lăsată la macerat
Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro
Așteaptați câteva minute înainte de a asezona carnea cu sosul preferat
Al treilea pas il constituie asezonarea cărnii. „Sosul formează o crustă caramelizată, dar adăugându-l prea devreme, zahărul se va arde prea repede și va fi mult mai greu să-ți dai seama dacă s-a făcut carnea”, spune Courtney.
Citeste si: Pilaf sârbesc. Rețetă simplă de post, se face imediat
Nu aglomerați grill-ul, evitați să amestecați legumele cu carnea
Chiar dacă este tentant să gătiți atît carnea cât și legumele în același timp, evitați să o faceți. Carne se gătește la temperaturi diferite față de legume. „Asta înseamnă flăcări mai mari și un gust de ars al cărnii”, a explicat Coutney.
Citeste si: Ce ingrediente poţi folosi în omletă. Sigur nu ştiai acest lucru. O transformă total!
Gătiți carnea separat
Pieptul, aripioarele și pulpele se gătesc la temperaturi diferite. Courteny sugerează ca pieptul de pui să fie întors de 4 ori în procesul de gătire. Tot aceasta afirmă că un piept de pui gătit corect se va dezlipi cu ușurință de pe grătar.
Nu vă grăbiți să taiați carnea
Pentru a nu deveni uscată, carnea trebuie sa se răcească. Pentru bucațiile mici de carne sunt suficiente doar 5 minute, în timp ce pentru un pui întreg este nevoie de aproximativ 15-30 de minute.
Citeste si: Ai mancat oua prajite sau cartofi prajiti? Este interzis sa faci sport intens sau sa te culci imediat dupa