Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Frizeri sau cosmeticieni cu diplomă: Peste 55% dintre români vor să-și schimbe locul de muncă, iar mulți aleg domeniul frumuseții

Petrecem ani întregi pe băncile facultăților pentru ca în final să realizăm că profesia pe care am ales-o, nu ni se potrivește. Se întâmplă tot mai des acest lucru, iar cifrele o dovedesc. Peste 55% dintre români vor să-și schimbe job-ul, iar mulți aleg domeniul frumuseții. La cursurile de frizerie vin chiar și foști polițiști sau sportivi.

Redactia Stirile Kanal D,

Frizeri sau cosmeticieni cu diplomă: Peste 55% dintre români vor să-și schimbe locul de muncă, iar mulți aleg domeniul frumuseții

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ne înscriem la facultate, învățăm 3, 4 sau 5 ani, iar după ce obținem și diploma decidem că este cazul să ne reprofilăm. Vă este cunoscut?

„E ok așa? Da, este ok, dar, încearcă ca linia de tranziție să fie egală. Ok. Iar aici la spate poți să urci mai sus că ai o zonă mult mai deasă de păr și trebuie curățată bine.”

Pe Raluca am găsit-o la cursurile de frizerie. În urmă cu 2 ani a terminat Facultatea de Drept, pentru că s-a gândit că meseria de avocat i s-ar potrivi mănușă.

Dar iată, acum accesează cu totul alt domeniu.

Citește și: VIDEO. O tânără nu se mai oprește din plâns după ce a cerut o "tunsoare franțuzească". „Mă simt umilită, arăt ca un pudel”

Raluca Pânzaru, absolventă: „M-am gândit să devin avocat, doar că dacă nu îți place și ceea ce faci nu faci cu plăcere, dacă nu pui pasiune, lucrurile nu o să funcționeze.”

Meseria de hairstylist se numără printre cele mai bănoase locuri de muncă

Iar pe lângă pasiune, câștigul este la fel de important, indiferent dacă ai studii superioare sau nu. Iar în domeniul frumuseții, banii sunt suficienți dacă ești bun în ceea ce faci.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

„Da, este o meserie categoric mai bănoas, cu toate că multă lume zice că nu este corect, sunt oamen cu facultăți, cu masterate, cu doctorate, care totuși nu au un loc de muncă, iar aici cu pasiune și cu un curs poți să devii bun.”

Și pe Robert tot la cursuri l-am întâlnit. Ar fi putut să fie profesor de sport, însă, spune el, nu ar fi câștigat la fel de bine.

Robert, absolvent: „M-a atras mai mult să zic așa, mă atrage mai mult asta. Frizeria? Da. Cred eu că e un job care poate să-ți aducă o bună stare materială.”

De trei săptămâni merge la cursurile de frizerie și urmează să se angajeze. Iar cererile pentru astfel de cursuri sunt din ce în ce mai multe.

Pavel Adrian, trainer: „Sunt destul de multe, chiar și noi suntem uimiți de câți oameni se reprofilează, eu unul nu aș avea curajul pe care îl au ei. Sunt mulți care încă sunt la facultate și renunță la facultate pentru meseria de frizer. La cursuri sunt foarte mulți, chiar oameni care lucrează în funcții la stat, în poliție, meserii de genul, renunță la ele și vor să facă frizeri.”

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Însă, există și reversul medaliei. Pe termen lung, această schimbare profesională ar putea să ne dăuneze.

Alexandru Pleșa, sociliog: „Astfel, un om ajunge ca după mult timp să fie frustrat din cauza faptului că nu știe să facă decât meseria.”

Salariile în domeniile de înfrumusețare pornesc de la 3.000 de lei și pot depăși 5.000 de lei

Chiar și așa, nevoia de bani primează și nu este de mirare. Salariile de bază în domeniile de înfrumusețare pornesc de la 3.000 de lei și pot ajunge la peste 5.000 de lei, la care se adaugă și tipsurile. Acestea, de cele mai multe ori, dublează salariul lunar.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI